Semnalăm apariţia, la Editura Transilvania Expres, a cărţii E-URILE – GHID DE BUZUNAR, autori fiind dnii prof. dr. A. V. Ciurea şi ing. Vladimir Edu. „Scopul acestei lucrări este acela de a informa consumatorul în privinţa aşa-numitor E-uri, adică a acelor substanţe care apar alături de ingrediente, în număr mai mare sau mai mic, în aproape orice produs alimentar şi care poartă denumirea de aditivi alimentari“, se declară în Cuvânt înainte. (...)
"> În discuţie, E-urile - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

În discuţie, E-urile

de Dr. Maria DRAGOTĂ - apr. 8 2011
În discuţie, E-urile

   Semnalăm apariţia, la Editura Transilvania Expres, a cărţii E-URILE – GHID DE BUZUNAR, autori fiind dnii prof. dr. A. V. Ciurea şi ing. Vladimir Edu. „Scopul acestei lucrări este acela de a informa consumatorul în privinţa aşa-numitor E-uri, adică a acelor substanţe care apar alături de ingrediente, în număr mai mare sau mai mic, în aproape orice produs alimentar şi care poartă denumirea de aditivi alimentari“, se declară în Cuvânt înainte. (...)

   Semnalăm apariţia, la Editura Transilvania Expres, a cărţii E-URILE – GHID DE BUZUNAR, autori fiind dnii prof. dr. A. V. Ciurea şi ing. Vladimir Edu. „Scopul acestei lucrări este acela de a informa consumatorul în privinţa aşa-numitor E-uri, adică a acelor substanţe care apar alături de ingrediente, în număr mai mare sau mai mic, în aproape orice produs alimentar şi care poartă denumirea de aditivi alimentari“, se declară în Cuvânt înainte.
   Prin aditiv alimentar se înţelege orice substanţă care nu este consumată ca aliment în sine şi care nu este ingredient constituent al unui aliment, cu sau fără valoare nutritivă, şi prin a cărui adăugare intenţionată la produsele alimentare în scopuri tehnologice, în decursul proceselor de fabricaţie, prelucrare, preparare, tratament, ambalare, transport, stocare a acestora, devine un component al lor sau le afectează caracteristicile. E-urile sunt clasificate în: coloranţi, conservanţi, antioxidanţi, emulgatori, săruri de topire, agenţi de îngroşare, agenţi de gelifiere, stabilizatori, agenţi de gust, acidifianţi, antiaglomeranţi, edulcoranţi, substanţe de afânare, antispumanţi, agenţi de suprafaţă şi de albire, agenţi de întărire, umectanţi, enzime. Întrucât acţionează constant asupra omului, pentru aceştia s-a definit limita zilnică admisă (LZA). (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe