Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

În drumurile noastre…

Viața Medicală
Iftimie NESFÂNTU vineri, 21 ianuarie 2011

   Dacă veţi poposi la Iaşi şi vreun îndemn lăuntric vă va determina să intraţi pentru câteva minute într-o librărie micuţă, vizavi de UMF „Gr. T. Popa“, vă va ispiti poate o copertă elegantă cu trei reproduceri ale unor lucrări de pictură. Atmosfera tainică şi caldă iscată ca prin farmec capătă sens prin numele autorului şi titlu: Vasile Ilucă Hoinar în jurul Iaşului. Tipărit la Editura PIM, Iaşi 2010, ediţia a II-a revăzută şi adăugită, prefaţat de O invitaţie la drumeţie… sub semnătura dlui Constantin Ostap, albumul aduce şi păstrează în paginile sale fărâme de poezie, pe care în Iaşii vremurilor noastre tot mai greu le vom găsi. Nu avem spaţiul necesar pentru a reproduce ilustraţii şi nici măcar pentru a le enumera pe toate. Citim şi parcă nu ne vine a crede: Seminarul de la Socola, Hanul Trei Sarmale, Biserica Moara de Vânt, Vila Grierul, Schitul Inculeţ, Mănăstirea Frumoasa, Castelul Grecilor, Crâşma „La doi peri“, Biserica Rotundă din Leţcani, Mănăstirea Hadâmbu… (...)
 
 

   Dacă veţi poposi la Iaşi şi vreun îndemn lăuntric vă va determina să intraţi pentru câteva minute într-o librărie micuţă, vizavi de UMF „Gr. T. Popa“, vă va ispiti poate o copertă elegantă cu trei reproduceri ale unor lucrări de pictură. Atmosfera tainică şi caldă iscată ca prin farmec capătă sens prin numele autorului şi titlu: Vasile Ilucă Hoinar în jurul Iaşului. Tipărit la Editura PIM, Iaşi 2010, ediţia a II-a revăzută şi adăugită, prefaţat de O invitaţie la drumeţie… sub semnătura dlui Constantin Ostap, albumul aduce şi păstrează în paginile sale fărâme de poezie, pe care în Iaşii vremurilor noastre tot mai greu le vom găsi. Nu avem spaţiul necesar pentru a reproduce ilustraţii şi nici măcar pentru a le enumera pe toate. Citim şi parcă nu ne vine a crede: Seminarul de la Socola, Hanul Trei Sarmale, Biserica Moara de Vânt, Vila Grierul, Schitul Inculeţ, Mănăstirea Frumoasa, Castelul Grecilor, Crâşma „La doi peri“, Biserica Rotundă din Leţcani, Mănăstirea Hadâmbu…
   Fiecare reproducere – color – este însoţită, pe pagina din stânga, de o scurtă explicaţie în limbile română, franceză şi engleză, texte scrise chiar de autorul lucrării. Le-a văzut, a căutat unghiul potrivit, le-a fotografiat şi a făcut acolo, sub lumina specială din împrejurimile Iaşiului, zeci şi sute de schiţe, realizând apoi acuarele, ce aduc cu ele, din negura unor timpuri trecute, mărturii despre oamenii care au trăit şi au ridicat acele construcţii după chipul, asemănarea şi puterile lor. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.