Newsflash
Cultură

Inedit: spectacolul „#acedesiguranță” se va juca pe scenă și pe TikTok

de Florentina Ionescu - ian. 17 2022
Inedit: spectacolul „#acedesiguranță” se va juca pe scenă și pe TikTok

În curând va avea loc premiera spectacolului „#acedesiguranță”, un spectacol-instalație gândit să se joace pe TikTok, dar și în patru teatre din România.  

Duminică, 23 ianuarie 2022, se lansează #acedesiguranță, un spectacol-instalație în regia lui Bobi Pricop, care se va juca simultan în patru teatre din țară: la Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova, Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe, Teatrul de Stat Constanța și la Teatrul de Nord Satu Mare. 

Citiți și: Vizualizaţi noul teatru românesc! 

De o noutate absolută, spectacolul este conceput să funcționeze pe două planuri. Unul într-o sală de teatru, sub forma unei instalații performative, celălalt online, în cadrul rețelei TikTok, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

spectacol acedesiguranta 23 ianuarie

#acedesiguranță este o producție teatrală care are la bază o serie de narațiuni, într-o structură dramaturgică cu mai multe ramificații, create prin mijloace video. Povestea are în centru un grup de șapte liceeni cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani care lansează #acedesiguranță, o mișcare care vine să dea voce pe TikTok adolescenților și experiențelor lor.

Teme relevante pentru tinerii români de azi

Reuniți pe platforma TikTok, cei șapte adolescenți abordează teme relevante pentru lumea tinerilor din România de azi, precum anxietate, identitate, autocunoaștere, educație, relații, vulnerabilitate sau izolare.

„Sub umbrela acestui hashtag se vor reuni atât clipurile deja produse împreună cu ei în ultimele luni, cât și cele ale altor utilizatori de TikTok, care sperăm să se identifice cu mișcarea lansată de adolescenții din proiectul nostru. Pe lângă relevanța socială, un astfel de demers permite și explorarea unor mijloace teatrale inedite, care îmbină storytelling-ul cu dimensiunea performativă a TikTok-ului. Miza e cu atât mai importantă în condițiile în care TikTok modifică gradual (o parte din) lumea în care trăim, lucru care a devenit tot mai vizibil odată cu izbucnirea pandemiei. Adaptându-se la noile tehnologii, teatrul poate să oglindească și să filtreze aceste transformări”, spune regizorul Bobi Pricop.

Pe lângă implicarea directă a adolescenților, proiectul vizează mai multe tipuri de receptare, precum și mijloace de a deschide un dialog mai amplu, atât în cadrul TikTok, acolo unde „publicul” tânăr este unul foarte numeros, cât și în afara rețelei, prin expunerea proiectului în sala de teatru. 

Citiți și: Maraton de vaccinare la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova 

Spectacolul-instalație presupune ca spectatorii să fie împărțiți în grupuri mai mici, fiecare mergând în câte un spațiu în care un actor va ghida publicul într-o călătorie intensă spre această poveste care se desfășoară în universul TikTok.

Dramaturgia spectacolului #acedesiguranță este semnată de Ionuț Sociu, scenografia îi aparține Oanei Micu, muzica și coregrafia sunt realizate de Eduard Gabia, iar de imagine și montaj este responsabil Iustin Șurpănelu.

Cei șapte adolescenți care vor putea fi urmăriți sunt Alexandra Francu, Jacqueline-Alessia Crăciun, Raluca Tender, Adrian Săpăceanu, Andrei Sava, Cristian Corbu și Matei Stăncuța. 

Citiți și: „Cel mai bun copil din lume”, un spectacol autobiografic ce are loc în ianuarie la TNB 

În cele patru teatre implicate în coproducția spectacolului-instalație #acedesiguranță, ghidarea se va face de către actorii:

Teatrul Național „Marin Sorescu” Craiova: George Albert Costea / Ramona Drăgulescu/ Cătălin-Mihai Miculeasa / Claudiu Mihail / Romaniţa Ionescu / Vlad Udrescu 

Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe: Costi Apostol / Anca Pitaru / Anna Maria Popa 

Teatrul de Stat Constanța: Ecaterina Lupu / Florin Aioane / Andrei Bibire / Cătălin Bucur / Cătălina Mihai / Ștefan Mihai / Theodor Șoptelea / Cristiana Luca 

Teatrul de Nord Satu Mare: Ioana Cheregi / Bianco Erdei / Roxana Fânață / Andrei Gîjulete / Raluca Mara / Alexandra Odoroagă / Andrei Stan.

Accesul în sălile de spectacol ale celor patru teatre implicate în proiect se va face în condițiile stabilite de fiecare teatru în parte. Biletele sunt disponibile pe site-urile oficiale ale teatrelor:

Teatrul Național “Marin Sorescu” Craiova: www.tncms.ro

Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe: www.tam.ro

Teatrul de Stat Constanța: www.teatruldestatconstanta.ro

Teatrul de Nord Satu Mare: www.teatruldenord.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe