Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

INFORMARE ŞI COLABORARE

Viața Medicală
Dr. Lucia FLORESCU vineri, 29 aprilie 2011

   Cum poţi să abordezi un subiect atât de delicat – paliaţia în România – având în vedere insuficienţa resurselor umane şi materiale prin care se poate sprijini şi realiza un act atât de complex din punct de vedere medical, altfel decât făcând cunoscute măcar o parte din mijloacele de informare continuă şi încercările de soluţionare a acestei probleme? (...)

   Cum poţi să abordezi un subiect atât de delicat – paliaţia în România – având în vedere insuficienţa resurselor umane şi materiale prin care se poate sprijini şi realiza un act atât de complex din punct de vedere medical, altfel decât făcând cunoscute măcar o parte din mijloacele de informare continuă şi încercările de soluţionare a acestei probleme?
   Descoperim un real ajutor în revista online PALIAŢIA, un adevărat îndrumar care oferă cunoştinţe ştiinţifice şi practice. Este salutară iniţiativa fondatorilor acestui jurnal de a reuni o echipă complexă, prin colaborarea medicilor de diferite specialităţi, din numeroase centre de îngrijiri şi spitale europene, unde există un sistem eficient al asistenţei paliative. Interesant este şi modul original de abordare, foarte necesar: prin lucrări şi noutăţi ştiinţifice, prezentări de cazuri clinice şi opinii pentru medici. Un segment important este adresat familiei şi pacientului însuşi, susţinând astfel cele două părţi implicate: cel care oferă ajutorul – medicul şi personalul care oferă paliaţie – şi, cel mai important din această relaţie, pacientul (şi familia acestuia). Beneficiind şi de o versiune în limba engleză, dar şi de colaborarea medicilor români şi străini cu experienţă în acest domeniu atât de delicat, revista evidenţiază colaborarea interdisciplinară, dat fiind că pacienţii şi familiile lor necesită o susţinere a problemelor fizice, dar şi psihoemoţionale, sociale şi spirituale. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.