Newsflash
Cultură

Inițiativă: studenții mediciniști de la Timișoara, implicați într-un atelier de teatru

de Florentina Ionescu - mar. 3 2022
Inițiativă: studenții mediciniști de la Timișoara, implicați într-un atelier de teatru

Medicul Bogdan Timar, profesor și totodată decan al Facultății de Medicină din Timișoara, a anunțat că studenții de la UMF „Victor Babeș” pregătesc primul spectacol de teatru în cadrul unui atelier.

Prof. dr. Bogdan Timar a scris ieri pe o rețea socială un mesaj optimist, făcând referire la faptul că așteaptă cu interes să asiste la primul spectacol de teatru pus în scenă de studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeş Timişoara. 

actiuni culturale teatru umf timisoara

„Chiar dacă formarea profesioniștilor în domeniul sănătății aparține științelor din domeniul real, activitățile din sfera culturală au fost, sunt și vor fi parte integrantă a activităților ce vor desăvârși formarea studentului medicinist, a viitorului și a actualului profesionist în domeniul sănătății. Felicitări colegilor ce activează în Direcția de Activități Extracurriculare, felicitări Daniela Silindean pentru inițiativă! După cum spuneam și la început, aștept cu nerăbdare primul spectacol pus în scenă de studenții Universității noastre!”, a scris decanul Bogdan Timar.

Texte din dramaturgia contemporană

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a anunțat recent pe o rețea socială debutul atelierului de teatru Drum the Drama, din cadrul programului acțiuni culturale@UMFT.

„Lucrăm cu texte din dramaturgia contemporană, încercăm replici, roluri, suntem atenți la nuanțe și creăm scene, spectacole sau lecturi în diferite spații. Ne bucurăm de puterea lui a fi împreună pe teritoriul fascinant al teatrului. Atelierul se adresează studenților, indiferent de anul de studiu, și își propune să dezvolte exprimarea artistică prin tehnici de teatru. Prima întâlnire are loc vineri, 11 martie, la ora 17.00, în Clubul UMFT, Medicină I. Înscrierea prealabilă este recomandabilă și se face prin completarea acestui formular. Programul este realizat cu sprijinul societăților studențești (LSFT, SSCR, SSMT, TDSA). Persoană de contact, coordonator programe culturale, Direcția Activități Extracurriculare – studenți: conf. dr. Daniela Șilindean: silindean.daniela@umft.ro”, se arată pe pagina de Facebook dedicată atelierului.

Studenții interesați pot afla mai multe informații de pe site-ul www.umft.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe