Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Întâlnire cu scriitoarea Doina Ruști, la Palatul Suțu

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 17 mai 2022, ora 11:10

Pasionații de istorie – și nu numai – pot afla mai multe despre „Ciudățenii amoroase din Bucureștiul fanariot”, cartea scrisă de Doina Ruști.

Astfel, Muzeul Municipiului București ( MMB) vă invită să participați joi, 19 mai, ora 18.00, la întâlnirea cu scriitoarea Doina Ruști (foto). Aceasta va spune, la Palatul Suțu (din Bulevardul Ion C. Brătianu, nr. 2), o poveste misterioasă din secolul fanariot. 

doina rusti
Sursa foto: https://www.facebook.com/rustido

„Muzeul Municipiului București păstrează printre multe alte valori și portretul banului Furtună, făcut de Anton Cladek. Pornind de la acest portret, Doina Ruști a reconstituit în recenta sa carte „Ciudățenii amoroase din Bucureștiul fanariot” o poveste subiectivă legată de familia boierilor Văcărești. O crimă, o pedeapsă cumplită, o poveste de dragoste și multă poezie.”, se arată într-o informare transmisă redacției de MMB.

Discuția pe marginea poveștii va fi precedată de o proiecție de film. La întâlnirea de joi participă: Doina Ruști, Cătălin D. Constantin - coordonator al conferințelor de joi, și Adrian Majuru - manager al Muzeului Municipiului București. 

doina rusti 19 mai

Etichete: Muzeul Municipiului Bucuresti palatul sutu doina rusti fanarioti bucurestiul fanariot scriitoare MMB

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.