Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Învolburări şi limpezimi

Viața Medicală
Paula ROMANESCU joi, 16 ianuarie 2014
   În luna decembrie, la Biblioteca Naţională a României s-a desfăşurat expoziţia Catch the Vision a artistului pictor Constantin Mihalache, lucrări reprezentând „elemente de geometrie sensibilă“ în care se întrepătrund efectele liniei, punctului şi culorii într-o osmoză stranie din care i-ar plăcea poate şi cosmosului să-şi afle nouă alcătuire. De parcă ar fi jocuri de ape izbucnite dintr-un vulcan de seve de răcoare, imaginile „surprinse“ de pictor se înscriu în linia expresionismului abstract, în care spontaneitatea însăşi pare a conduce jocul creaţiei. Privite în fugă, lucrările pictorului slătinean cheamă privitorul să le descifreze prin alte şi alte alcătuiri, ca şi cum ar asista la procesul de facere/desfacere a lumilor ştiute. Procesul se împlineşte în chiar repedea trecere a ochiului peste învolburarea/limpezirea culorilor, din dorul luminii de a se întrupa în floare, în foc, în râu urcător de lavă, în drum (Spre care înalt? Spre care abis?), în chip – magie, frumuseţe, originalitate, într-o încercare repetabilă şi mereu alta a autorului de a depăşi convenţionalul, slujitor umil şi tenace în forţa necuantificabilă a Artei Pure.
   Dacă în spaţiile generoase ale BNR şi-au găsit „adăpost“, la sfârşit de 2013, două stiluri plastice foarte diferite (Grand Circus, de Matei Şerban Sandu şi Catch the Vision, de Constantin Mihalache) să fie oare un simbol că lumea este cu adevărat în schimbare şi că aşa nu se mai poate? Dar lumea nu-i cum este, iar noi ca ea? Să ne fi săturat noi de noi? De ce tot vrea arta să ne arate că se poate şi altfel?

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.