Newsflash
Cultură

Leacuri pentru trup și suflet

de Demostene ŞOFRON - oct. 2 2015
Leacuri pentru trup și suflet
     Orice întâlnire cu artistul Marcel Lupșe, cu pictura ridicată la rang de artă, se transformă într-o sărbătoare a spiritului. Întâlnirea cu omul Marcel Lupșe, deschis, afabil, comunicativ, îți oferă oportunitatea unor discuții care vor rămâne pentru totdeauna în memoria afectivă.
     Vernisajul expoziției „Miresme“ se desfășoară în spațiul expozițional de artă contemporană M2, din cadrul Clinicii Medicale II din Cluj-Napoca, un spațiu gândit și inspirat de prof. dr. Dan Dumitrașcu. Interesul deosebit pe care expoziția l-a prezentat nu este datorat doar numelui artistului, unul dintre cei mai reprezentativi ai momentului, ci și de tema abordată, florile tămăduitoare, florile pentru sănătate, ca simbol al legăturii plantelor cu viața oamenilor. Indiferent dacă este vorba despre păpădii, maci, busuioc, hortensii, cununi de grâu sau sânziene, lumea vegetală a maestrului este una a tradițiilor ancestrale, păstrate și transmise mai departe de la o generație la alta, o lume încărcată de culori și miresme, o lume în care vindecarea miraculoasă ține de puterea ierburilor, mister încă departe de a fi elucidat. Totodată este și o invitație de a vizita lumea satului, de familiarizare și orientare a atenției către aceast univers dătător de viață și energie.
     Atunci când vorbim despre pictura lui Marcel Lupșe trebuie analizate două aspecte de o egală importanță, și anume volumetria și culoarea. Deslușim în fiecare lucrare în parte un desen viguros dezvoltat în contururi ferme și bine delimitate, iar culorile preiau atributele desenului, potențând și delimitând volumele. Se manifestă o transmitere a stărilor afective, a mesajelor directe și mai ales a speranțelor. Acestea sunt florile de leac ale lui Marcel Lupșe, un maestru cu stil aparte, caracterizat prin volumetrie, desen, culoare, temperament echilibrat și spațialitate. Leacuri pentru trup și suflet.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe