Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

LECŢII NECESARE

Viața Medicală
Dr. M. D. vineri, 6 mai 2011

   Din cuprinsul revistei MEDICA ACADEMICA din aprilie 2011, am selectat câteva articole menite să vă incite la lectură.
   „Obezitatea şi consumul de etnobotanice sunt noile probleme de sănătate ale copiilor“ – e opinia dlui prof. dr. Eugen Pascal Ciofu (interviu de Raluca Băjenaru). „Un capitol al bolilor cronice care încă nu e rezolvat în România este reprezentat de bolile congenitale de cord. Mă refer în special la chirurgia cardiovasculară a sugarului cu vârsta între zero şi un an, care reprezintă o problemă“, mai spune dsa. (...)

   Din cuprinsul revistei MEDICA ACADEMICA din aprilie 2011, am selectat câteva articole menite să vă incite la lectură.
   „Obezitatea şi consumul de etnobotanice sunt noile probleme de sănătate ale copiilor“ – e opinia dlui prof. dr. Eugen Pascal Ciofu (interviu de Raluca Băjenaru). „Un capitol al bolilor cronice care încă nu e rezolvat în România este reprezentat de bolile congenitale de cord. Mă refer în special la chirurgia cardiovasculară a sugarului cu vârsta între zero şi un an, care reprezintă o problemă“, mai spune dsa.
   „Reuşeşti prin profesionalism, dar te menţii prin caracter“ este opinia dlui prof. Mihai Voiculescu, şeful Clinicii de Medicină Internă din cadrul Institutului Fundeni, exprimată în interviul semnat de Delia Budurcă, având titlul: Între idealism şi pragmatism la Spitalul Fundeni.
   Prof. dr. Dorin Sarafoleanu, dr. Amalia Neagu şi dr. Raluca Enache prezintă Leziuni ORL în cadrul bolilor autoimune. Sunt trecute în revistă afectarea nazosinusală, a cavităţii bucale, cea faringo-esofagiană, cea laringotraheală şi a urechii în aceste maladii (LES, PR, dematomiozită, granulomatoza Wegener etc.). Dr. Laura-Daniela Marinău abordează Diagnosticul de sepsis în Pediatrie şi propunerea unor scoruri practice. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.