Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Lucrări de referinţă pentru oftalmologi

Viața Medicală
Conf. dr. Doina BĂRĂSCU vineri, 4 iulie 2014
  În acest an, au apărut două remarcabile volume, coordonate de prof. dr. Marieta Dumitrache: Tratament medical în bolile oculare la Editura  Medicală şi Tratamentul chirurgical şi tratamentul laser în boli oculare – la Editura Universitară „Carol Davila“, rapid după apariţia Tratatului de Oftalmologie în trei volume (1.700 pagini), editat de aceeaşi autoare, în 2013. Sunt cărţi de referinţă pentru specialitatea oftalmologie, prezentate într-o ţinută academică, o premieră editorială naţională, ce prezintă stadiul actual al tratamentului medical, chirurgical şi laser în patologia oftalmologică. Ele completează apariţiile editoriale anterioare (zece) în care s-au prezentat diverse capitole ale oftalmologiei: explorări funcţionale, clinică, urgenţe oftalmologice netrau­matice, traumatice, tumori, oftalmopediatrie, neuro­oftal­mologie.
    Ambele lucrări, după prezentarea clinică, abordează tratamentul medical, chirurgical, laser în patologia oftalmologică, iar pentru patologia chirurgicală oferă informaţii despre indicaţii, tehnică (variante tehnice), incidente şi accidente.
    Cărţile sunt finalizate printr-o colaborare benefică a unor personalităţi oftalmologice, profesionişti cunoscuţi şi valoroşi, cu pregătire şi experienţă medico-chirurgicală, dar şi mai tineri entuziaşti colaboratori, reuniţi într-o convergenţă perfectă. Prezentarea se bazează pe documentare teoretică, bibliografică actuală pentru fiecare capitol, pe o iconografie adecvată, dar şi pe experienţa personală a fiecărui autor, medici români, dar şi colaboratori din SUA şi India.
  Totul a fost scris cu devoţiune pentru bolnav şi boală, pentru medicul tânăr, viitorul oftalmolog al generaţiilor ce urmează. Volumele sunt extrem de utile tuturor oftalmologilor, rezidenţilor aflaţi în stagiul de pregătire, dar şi medicilor specialişti şi primari.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.