Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Magia sunetului de chitară

Viața Medicală
Demostene ŞOFRON vineri, 18 august 2017
     Festivalul internațional de chitară Transilvania a ajuns anul acesta la a cincisprezecea ediție. Organizată la Cluj-Napoca în perioada 15–17 august și găzduită de sala Studio a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, ediția din acest an a festivalului propune întâlniri spirituale cu foști câștigători ai concursului de chitară, dar și invitați care au scris și scriu pagini artistice memorabile.
     Organizatorii – Asociația de Chitară „Transilvania”, conf. dr. Constantin Andrei și Ștefan Trifan în calitate de directori ai festivalului, în colaborare cu Academia de Muzică „Gheorghe Dima” – și-au propus obiective ambițioase, venind în întâmpinarea iubitorilor de artă cu o ediție din care nu lipsesc recitalurile extraordinare, conferințele, cursurile de tip masterclass și expozițiile de instrumente.
     Obiectivele festivalului vizează valorificarea potențialului școlii de chitară din Transilvania și din cele mai importante zone ale țării, oferirea unui cadru de pregătire pentru viitorii seniori ai chitarei, dar și crearea unei atmosfere aparte, care să ne ajute să simțim din plin magia sunetului de chitară. „Dacă am înlocui armele cu chitarele, atunci lumea ar fi un concert”, spunea Thomas Ian Nicholas, actor, muzician, producător.
       Vor concerta cu acest prilej: David Fellegi (student al Academiei de Muzică „Franz Liszt” din Budapesta), trioul de chitară „Venti Chiavi” (format în 2014 și compus din Zsófia Ritter, Balázs Kormos și Álmos Tóth), Eduard Leață (masterand al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, câștigător a peste 150 de premii naționale și internaționale), Vlad Soare (a început studiul chitarei la șapte ani, sub îndrumarea profesorului Ștefan Trifan, iar în ultimii zece ani a obținut peste 50 de premii I, premii speciale ale juriului sau premii de excelență în concursuri naționale și internaționale), duetul format din Tudor Gliga și Orosz Dávid Gergő (cei doi au fost invitați să concerteze în deschiderea virtuozilor Al Di Meola și Tommy Emmanuel) și Sergiu Hudrea (a debutat pe scenele de concert încă de la vârsta de opt ani, în prezent fiind student al Școlii superioare de muzică din Lille, Franța).

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.