Newsflash
Cultură

Mai multă mişcare pentru copiii cu dizabilităţi

de Dr. M.G.M. - mai 25 2015
Mai multă mişcare pentru copiii cu dizabilităţi
Fundaţia Special Olympics România a publicat manualul Activităţile fizice adaptate ca instrument de incluziune socială, dedicat tuturor adulţilor care lucrează cu copii cu dizabilităţi intelectuale. În activităţile fizice adaptate (AFA), accentul se pune pe mişcarea pentru menţinerea unui tonus sănătos, iar pentru asta, cel mai important lucru este găsirea sportului sau activităţii care îi face plăcere copilului.
Cartea este structurată pe capitole dedicate sporturilor diferite (baschet, gimnastică, înot, rugby, patinaj), prezentate într-un mod adaptat lucrului cu copiii cu dizabilităţi, dar şi exerciţii simple. De exemplu, un exerciţiu fizic destinat copiilor care au mobilitate foarte scăzută, foloseşte un dispozitiv numit „paraşuta“ – un disc mare, multicolor, pe care copiii îl flutură de pe margine, ceea ce le dă un sentiment de cooperare.
Autorii propun şi exerciţii adaptate persoanelor cu deficienţe de văz, coordonare şi orientare spaţială. Manualul a fost realizat prin transfer de expertiză, în cadrul unui proiect finanţat printr-un grant elveţian, de la specialiştii elveţieni în domeniu către profesioniştii români din universităţi, şcoli speciale, instituţii şi ONG‑uri. Capitolele sunt semnate de  absolvenţi ai masterului privind AFA al Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport (UNEFS) şi de Gabriel Currat, Special Olympics Elveţia. Manualul poate fi găsită în universităţi şi în biblioteci, dar şi în variantă digitală, online.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe