Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Mecanisme patogenice, soluţii terapeutice

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 15 mai 2009
Un mare pas înainte în terapia bolilor obstructive cronice l-a constituit lansarea pe piaţă, după 1990, a beta 2 agoniştilor de lungă durată (BADLA). S-au ivit însă şi semne de întrebare cu privire la siguranţa administrării lor pe termen lung – apariţia tahifilaxiei, creşterea riscului de deces etc. În 2005, Food and Drug Administration (FDA) a recomandat utilizarea asocierii BADLA + corticoizi inhalatori (CI) pentru pacienţii astmatici. Analizele Cochrane sunt neconcludente. Conform ghidurilor în vigoare, prima linie de terapie de control este constituită din CI pentru pacienţii astmatici, asocierea cu BADLA fiind recomandată pentru cazurile care nu sunt adecvat controlate numai prin CI; în BPOC, BADLA se pot prescrie chiar şi fără asocierea corticoidului inhalator. Aceste date sunt prezentate în Editorialulsemnat de Florin Mihălţan, „Beta 2 agoniştii între FDA, Cochrane şi realitate“, ce deschide vol. 58, nr. 1/2009 al revistei PNEUMOLOGIA.
 
(...)

Etichete: sint occaecati

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.