Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Medici scriitori orientalişti

Viața Medicală
Dr. Constantin BOGDAN luni, 26 mai 2014

Între Apollo şi Esculap

 
Dr. Octavian Simu, membru al Uniunii Scriitorilor şi membru fondator al Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România, reapare în librării cu cel de al şaisprezecelea volum: Mandala – geometrie şi artă sacră (Ed. Herald, 2014), ce ne introduce în filosofia, mitologia, cultura şi tradiţiile budismului şi hinduismului. Autorul este unul din cei mai reputaţi cunoscători ai istoriei, culturii şi civilizaţiei Extremului Orient, opt din volumele sale fiind inspirate de acesta. Consacrarea ca orientalist a lui Octavian Simu continuă tradiţia altor medici scriitori români care s-au dedicat studiului culturii şi civilizaţiei acestor spaţii: Johann Martin Honigberger (1795–1869, medic şi farmacist în Braşov), Sergiu Al-George, Constantin Daniel, Sergiu E. Demetrian.
• Semnalăm apariţia, la Ed. Contemporanul – Ideea Europeană, a romanului Mioriţa, semnat de dr. Petru Emil Raţiu. Medic român stabilit în Italia, pasionat de călătorii în Orient, cercetător al culturii şi civilizaţiei din această parte a lumii, este autor de literatură beletristică – romane, eseuri, filosofie, antropologie, etnologie, note de călătorie – unele publicate şi în România: Templele din Tamil Nadu, Shwedagon Paya, Prima zi la Kathmandu, Călătorind în Myanmar.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.