Newsflash
Cultură

Melcul fortificat

de Dr. Radu GOLOGAN - aug. 24 2018
Melcul fortificat
    Cetatea Rupea reprezintă unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice de pe teritoriul României. Construită de sași în secolul al XIV-lea, cetatea servea drept refugiu pentru populația din satele învecinate. Era situată strategic, la îmbinarea drumurilor ce făceau legătura între Transilvania, Moldova și Țara Românească. Este un edificiu remarcabil chiar și pentru cel mai grăbit călător, mai ales după recenta reabilitare, care îi aduce un plus de atractivitate. Structura spiralată ce i-a atras numele de „Melcul fortificat” și istoricul de la prima atestare documentară fac din acest loc o mostră autentică a fortificațiilor din Evul Mediu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe