Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Minunea din Banat

Viața Medicală
Dr. Cristian COTIGĂ vineri, 6 aprilie 2018
    Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase din România, se află între localitățile Anina și Bozovici, pe Cheile Minișului, în Parcul Național Cheile Nerei, la punctul numit „Paralela 45”. Este formată de apele cristaline ale izbucului Bigăr, afluent al Minișului. De la izvoare, de sub uriașul zid de stâncă, și până la cascada ce-i poartă numele, izbucul oferă mai multe cascade mai mari sau mai mici. Apa bogată în calcar se varsă în râul Miniș, de pe un prag stâncos de circa opt metri înălțime, acoperit cu mușchi, formând celebra cascadă. Această apă iese de sub o stâncă de peste 50 de metri înălțime.
    Imaginile spectaculoase ale cascadei Bigăr au impresionat presa internațională, încât a ajuns pe primul loc, în anul 2013, într-un clasament al celor mai frumoase cascade din lume, realizat și publicat de The World Geography pe site-ul propriu. 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.