Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

MOMENTE BALINTIENE

Viața Medicală
Dan LĂZĂRESCU vineri, 27 noiembrie 2009

Cu o punctualitate ce ar putea fi invidiată de multe reviste cu profil medical din ţara noastră, ne-a sosit la redacţie nr. 43/septembrie 2009 al publicaţiei trimestriale BULETINUL ASOCIAŢIEI BALINT. (...)

Care, ca de obicei, nu are un sumar foarte bogat în titluri, dar textele care îl compun sunt consistente în conţinut, problemele medicale abordate din unghiul conceptelor lui M. Balint având, în plus, şi atractivitatea ineditului • Fapt remarcat chiar la studiul privind diverse „Aspecte psihosomatice ale reacţiilor alergice la medicamente“, cu care se deschide acest număr. Autorii – prof. dr. Ioan Bradu Iamandescu şi dr. Liliana Diaconescu (Bucureşti) – pornesc de la constatarea că alergia la produsele farmaceutice, care este din ce în ce mai frecventă, poate genera simptome severe, adesea cu un impact dramatic asupra psihicului pacienţilor afectaţi. Iar bolnavii cu asemenea tip de reacţii alergice prezintă, deseori, tulburări, posibil ca urmare a stresului major perceput de ei. Marea problemă – mai ales a bolnavilor cu comorbidităţi ce necesită o medicaţie intensă – constă însă în riscul repetării accidentului provocat de administrarea medicamentelor. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.