În Săptămâna Mare, melomanii bucureşteni au avut prilejul să asculte, pe lângă concertele curente ale stagiunii şi răzleţe spectacole lirice, şi câteva programe dedicate Sărbătorilor de Paşti. Oferite, spre exemplu, la Muzeul Cotroceni, în interpretarea corului „Accustic“ dirijat de Daniel Jinga, propunând un repertoriu atractiv. (...)"> Muzică în Săptămâna Mare - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

Muzică în Săptămâna Mare

de Anca FLOREA - apr. 29 2011
Muzică în Săptămâna Mare

   În Săptămâna Mare, melomanii bucureşteni au avut prilejul să asculte, pe lângă concertele curente ale stagiunii şi răzleţe spectacole lirice, şi câteva programe dedicate Sărbătorilor de Paşti. Oferite, spre exemplu, la Muzeul Cotroceni, în interpretarea corului „Accustic“ dirijat de Daniel Jinga, propunând un repertoriu atractiv. (...)

   În Săptămâna Mare, melomanii bucureşteni au avut prilejul să asculte, pe lângă concertele curente ale stagiunii şi răzleţe spectacole lirice, şi câteva programe dedicate Sărbătorilor de Paşti. Oferite, spre exemplu, la Muzeul Cotroceni, în interpretarea corului „Accustic“ dirijat de Daniel Jinga, propunând un repertoriu atractiv. Apoi, în foaierul Operei Naţionale, recitalul sopranei Felicia Filip, sub genericul „Cântece sacre de Paşti“; îndrăgita artistă a propus lucrări din epoci şi stiluri diverse, de ieri şi de azi, de la Bach şi Vivaldi la Mozart, Massenet, Mascagni sau A. Tudor şi muzică ortodoxă, acompaniată la pian de Ioana Maxim, având însă şi invitaţi printre care tenorul Marius Olteanu (de la Operetă) sau Corul de copii „Symbol“ al Patriarhiei Române, condus de Jean Lupu, formaţie care, cu doar câteva zile înainte, cântase la Ateneu, într-un concert de Florii.
  Iar dacă la sala Radio nu a avut loc obişnuitul program săptămânal al Orchestrei Naţionale, prin compensaţie, în Vinerea Mare a evoluat pe acel podium Spirit Brass Ensemble, alăturând opusuri aparte, cu o reală cotă de inedit. Pentru că după suita de Dansuri de Tylman Susato (în aranjamentul semnat de John Iveson), aducând cumva cu sonurile handeliene pline de robusteţe şi strălucire, am ascultat suita Peer Gynt de Grieg, în aranjamentul realizat de Ioan Dobrinescu special pentru această formaţie de suflători care se impune pregnant în ultima vreme prin calitatea interpreţilor şi prin dorinţa de a aborda noi „teritorii“ extrem de ofertante. Un demers dificil şi solicitant, rezolvat cu acurateţe, profesionalism şi mai ales cu plăcerea de a aborda astfel de partituri... nemaicântate în asemenea formule. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe