Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Noua revistă literară a medicilor

Viața Medicală
Prof. dr. Nicolae GORUN marţi, 7 iulie 2009

     După o îndelungată şi prodigioasă activitate a membrilor săi, Societatea Medicilor Scriitori şi Publicişti din România a lansat, la Ateneul Român, cu prilejul celei dintâi Gale a săptămânalului „Viaţa medicală“, într‑o atmosferă sărbătorească şi emoţionantă, primul număr al revistei sale literare, intitulată „Fântâna din Kos“.

     Această revistă s-a plămădit sub arcul de boltă trasat şi iluminat de marele medic-scriitor V. Voiculescu. De altfel, prima poezie publicată în revistă („Pe decindea Dunării“) a fost scrisă de acest titan, în 1927. Pe pagina 17 este reprodus, în facsimil, un fragment din poezia sa „Sînt, Doamne, un sac de pleavă şi neghină“. Recitind acest fragment, mi-am amintit de colosalul Vasile Voiculescu, acela care a continuat cele 154 de sonete ale lui Shakespeare, cu încă 90 „sonete închipuite“. În finalul ultimului sonet (cu numărul 244), el îşi exprimă admiraţia faţă de marele Will, astfel: „Dar tu eşti soare veşnic, o clipă poţi ierta/ Să fiu o biată gâză zburând  în raza ta“.

     Primul număr al noii reviste cuprinde poezie şi proză, critică literară şi file de dicţionar, consemnări despre SMSPR, UMEM, iatromuzicieni şi medici artişti plastici.

     Semnatarii materialelor publicate sunt cunoscuţi şi valoroşi autori, care au publicat de-a lungul anilor în „Viaţa medicală“ sau în Editura „Viaţa Medicală Românească“, la „Pagini Medicale Bârlădene“ şi la câteva reviste şi edituri din ţară.

     În cele 32 de pagini, primul număr al revistei „Fântâna din Kos cuprinde o imensă bogăţie de metafore şi trăire fierbinte, care garantează o traiectorie plină de succes.

     În deplin acord cu C. D. Zeletin, preşedintele SMSPR, care vorbeşte de „fluidul inefabil“ al fântânii din Kos, subliniez că „Fântâna din Kos“ va fi pentru noi un spaţiu de alinare, bucurie şi înălţare spirituală, un punct de plecare şi de întoarcere într-o poveste plăcut ameţitoare şi fără sfâşit.

     Urez revistei „Fântână din Kos“ viaţă îndelungată, felicitări colegiului redacţional (director: C. D. Zeletin, redactor şef: Mihail Mihailide, secretar de redacţie: Al. Trifan, membri: Claudia Voiculescu şi Mihai Ghiur), şi cât mai bogate realizări!

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.