Newsflash
Cultură

O artistă din Diaspora

de Candid STOICA - iul. 17 2020
O artistă din Diaspora

De curând a plecat dintre noi o mare actriţă: Marieta Luca, stabilită demult la Montreal.

MARIETA LUCA

Studentă a maestrului Radu Beligan, a jucat în Teatrele din Galaţi, Ploiești, Giurgiu și București (la teatrul Bulandra), acoperind cu talentul și feminitatea sa multe roluri cu o gamă extrem de variată, trecând cu dezinvoltură de la tragedia antică la teatrul clasic și de aici la teatrul contemporan. Pasionată de fenomenul artistic, a atins de multe ori performanţe artistice nebănuite în interpretările sale, admirate de spectatori, dar și de colegi. „Andromaca” de Racine, Alta din „Act Veneţian” și Patroana din „Mitică Popescu” de Camil Petrescu, Stephanie din „Floarea de cactus” de P. Barillet și J. P. Gredy au fost doar câteva dintre personajele pe care le-a întruchipat cu succes.

A realizat miracole în teatrul de atmosferă și în comedia bulevardieră, dar nu a avut la vremea potrivită arta manevrei, nici pe aceea de a fi aproape de puternicii regizori ai zilei, numele ei fiind doar sigiliul unei extraordinare actriţe, care ar fi putut să fie o stea de primă mărime... dacă timpul și împrejurările i-ar fi permis. Dumnezeu s-o odihnească!

 

ETICHETEMarieta Luca

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe