Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

O lucrare de mare interes pentru neurologi

Viața Medicală
Prof. dr. L. GHERASIM vineri, 22 ianuarie 2010

În urmă cu câteva luni a apărut „INTERNATIONAL NEUROLOGY“, o carte extrem de importantă din mai multe puncte de vedere. Editorii R. P. Lisak, D. D. Truong, W. M. Carroll, R. Bhidayasiri sunt neurologi de primă mărime internaţională în specialitatea vastă a Neurologiei şi Neuroştiinţelor. (...)

Volumul recent apărut, care este de tipul „Handbook“ – aduce informaţie, prezentare didactică şi concizie. Problemele Neurologiei clinice clasice şi foarte multe probleme apărute în ultimii 10–15 ani sunt tratate unitar, cu rigoare şi ştiinţă, în 173 de capitole, grupate în 22 de secţiuni. Bolile vasculare, bolile autoimune şi inflamatorii, demenţele, bolile neurodegenerative, tulburările prin demielinizare, miopatiile şi tulburările joncţiunii neuromusculare reprezintă exemple de secţiuni mari ale lucrării, fiecare divizate în capitole autonome excelent structurate. Câteva secţiuni, altele decât cele semnalate, sunt de subliniat. Secţiunea „Bolile infecţioase“ este amplă (aprox. 140 de pagini) şi este tratată în aprox. 35 de capitole; ea se referă la infecţiile bacteriene, micobacteriene, cu spirochete, cu protozoare, virusuri, dar şi la bolile prin prioni sau cele produse de HIV şi SIDA (şapte capitole). (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.