Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

O NOUĂ „GREFĂ“ ÎN LUMEA MEDICALĂ

Viața Medicală
Prof. dr. Florin MIHĂLŢAN vineri, 23 iulie 2010

   În urmă cu aproximativ doi ani apărea „GREFA“, un eveniment care a fost trecut sub tăcere atât de presa de profil, cât şi de lumea medicală. De fapt, era vorba de primul ghid de renunţare la fumat şi de asistenţă de specialitate a fumătorului, elaborat de secţiunea de tabacologie a Societăţii Române de Pneumologie. Colectivul, cuprinzând specialişti cu preocupări în domeniu, condus de dna conf. dr. Antigona Trofor, reputat tabacolog cu multe implicări şi participări nu doar la activităţile de control din România, dar şi la cele din European Respiratory Society, a pus suflet şi „a adus pe lume“ un astfel de ghid care lipsea din peisajul medical românesc, deşi fumatul este şi rămâne elementul, factorul cauzal sau de risc ce leagă majoritatea afecţiunilor cronice sau acute, invalidante sau sechelare. (...)

A fost un moment important nesesizat de Ministerul Sănătăţii, cu toate că avea la bază o iniţiativă personală şi o susţinere venind din partea unei asociaţii profesionale. S-a realizat, în anul următor, o serie de simpozioane care au urmărit nu doar popularizarea ghidului, dar şi o standardizare a aderării medicilor specialişti şi de familie la un tip de consiliere a pacienţilor fumători menită să le aducă sprijinul atât de dorit şi de necesar. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.