Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

O singură iarnă

Viața Medicală
Paula ROMANESCU vineri, 6 februarie 2015
   Este iarnă. Şi ninge. Numai bine să vrei să-ţi acoperi inima cu ceva. Pe bulevardul Elisabeta din Capitală, trecători grăbiţi. Eu nu! Mă opresc la Galeria Artelor de la Cercul Militar Naţional. Expune aici pictorul Mircea Doinaru, membru al UAP din 1991, format la şcoala de artă a maestrului Vasile Grigore din cadrul Academiei Naţionale de Artă din Bucureşti.
   Liniştea din albele zăpezi pare strămutată în barba Anahoretului. Eternitatea însăşi pare să se fi mutat în trupul bătrânului zidit în umbră pe pânza pictorului.
   Pasta groasă devine în picturile lui Mircea Doinaru aur cald şi lut din care se formează învolburări şi limpezimi. Reţine atenţia liniştea din portrete.
   ÎntreAugurii şi Anahoretul, privitorul (nu chiar ca la teatru!) întârzie în faţa celui din urmă. Este în învolburările de alb ale bărbii bătrânului întreaga vecie a iernii care nu va mai cunoaşte niciodată mugurul firav al unei noi primăveri (pentru că anotimpurile unei vieţi de om nu cunosc decât o rotire irepetabilă!).
   “Portret de tânăr”O idee despre valoarea creaţiei lui Mircea Doinaru s-ar afla poate şi în premiile cu care aceasta a fost onorată: 1996, Grenoble, Premiul I la Expoziţia internaţională de pictură, Rotary Drac Romanche, Franţa, respectiv, 2001, Premiul I la Expoziţia de pastel, Sala Artelor, Bucureşti.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.