Newsflash
Cultură

Ora Pământului, exclusiv online: Se anunță mai multe evenimente, de la lecturi pentru copii, la concerte în sufragerie

de Dorina Novac - mar. 27 2020
Ora Pământului, exclusiv online: Se anunță mai multe evenimente, de la lecturi pentru copii, la concerte în sufragerie

Marcată în fiecare an în ultima sâmbătă din luna martie, Ora Pământului 2020 se mută online. Cu această ocazie, mai mulți artiști din România se alătură mișcării internaționale.

Din cauza pandemiei de coronavirus, sub îndemnul #staiacasă pentru cei dragi și pentru natură, sâmbătă, 28 martie, la ora locală 20:30, Ora Pământului „Earth Hour” va reuni oamenii din întreaga lume exclusiv online.

Ora Pamantului

Oriunde am fi în România, de Ora Pământului suntem împreună

Astfel, mai mulți artiști din România se alătură mișcării internaționale, pentru a îi ajuta pe cei de acasă în această perioadă să se simtă mai puțin izolați. Fie că citesc, cântă sau organizează vizionarea unui film, mesajul lor este același: indiferent de  granițe geografice, de fus orar, de distanțarea socială, nu suntem singuri – nici acum, nici atunci când luptăm pentru protejarea naturii.

Potrivit unui comunicat de presă, odată cu stingerea luminii de la ora 20:30, timp de o oră, WWF-România îndeamnă românii să se conecteze online alături de artiștii care vor transmite de acasă. Aceștia vor putea fi urmăriți atât pe pagina de Facebook WWF-România, cât și pe paginile proprii.

ora pamantului Romania

De la ora 20:00, Monica Davidescu citește pentru cei mici „Galileo Galilei. Colecția Micii eroi”, iar de la 20:30, citim împreună, la lumânare, „Miracolul vieții pe Pământ. Povestea evoluției”, de la Editura Litera.

De la 20:30 are premieră documentarul Parcurile americane (52’), o călătorie prin 11 parcuri naționale americane prin care Dan Dinu și Cosmin Dumitrache prezintă cum a început conservarea naturii în SUA și ce putem învăța de la ariile lor protejate.

Tot de la 20:30 Dora Gaitanovici, una dintre cei patru finaliști de la Vocea României, va cânta live, un recital-surpriză. Dora Gaitanovici are deja în palmares zeci de trofee naționale, studiază pian, saxofon, canto și este pasionată de jazz, blues, rock sau de muzica clasică. În prezent, aceasta este studentă în cadrul Universității de Muzică din București.

Iar de la 21:00, Rockabella transmit un show live direct din sufragerie, cu piese cunoscute și cel mai nou single, „Arată-te”. În noul lor album, Rockabella explorează ideea vulnerabilității ca act de curaj, ca poartă spre conexiune.

De asemenea, oamenii își pot adăuga vocea pe platforma Vocea ta, pentru Planetă, pentru a solicita liderilor mondiali un acord prin care protejează și refac natura până în 2030, protejând cel puțin 30% din spațiile naturale și gestionarea durabilă a celorlalte, limitând în același timp încălzirea globală la 1,5 °C.

 

 


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe