Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Patologie chirurgicală

Viața Medicală
Conf. dr. Corneliu ZEANA luni, 6 iunie 2016
     Chirurgia generală, la fel ca practicarea disciplinelor chirurgicale, este în continuă evoluție datorită căutărilor permanente pe care slujitorii ei le desfășoară de-a lungul anilor. Fiecare curs sau lucrare destinată viitorilor medici trebuie să cuprindă cele mai noi informații, pentru că este vorba de însușirea noțiunilor și cunoștințelor de bază într-un domeniu în plină dezvoltare și schimbare a procedurilor terapeutice.
     Tratatul actual de chirurgie, deși ridică toate problemele care pot apărea în cursul activității de o viață a unui chirurg, este bine sintetizat. Înglobează așadar o cantitate mare de cunoștințe într-un număr de pagini bine gândit, ușor de parcurs și de asimilat. Prof. dr. Corneliu Zaharia, prof. dr. Mihai Ghiur, de la Clinica de Chirurgie a Universității „Titu Maiorescu“ din București, beneficiind de cola­borarea dr. Luminița Ghiur, conf. dr. Marius Niculescu și dr. Gabriel Bahrin, au elaborat un tratat de chirurgie intitulat: Chirurgie generală/Ortopedie-traumatologie/ Anesteziologie, vol. I și vol. II (Editura Universitară „Carol Davila“, București, 2015).
     Lucrarea se întinde pe parcursul a 39 de capitole, care reprezintă tot atâtea entități de patologie chirurgicală, expuse într-o manieră nouă, inedită, bazată pe scheme și enunțuri clare, ușor de asimilat. Pe această formă de expunere, ușor de memorat, necesară studenților și viitorilor medici, se pot grefa cunoștințe din studiul individual, obținute din tratate, monografii și reviste științifice. Abordarea noțiunilor de chirurgie generală și ortopedie în această manieră are la bază experiența didactică a autorilor în epoca actuală, de reală explozie informatică și de reevaluare a receptivității studenților. Informațiile din paginile celor două volume sunt completate de o bogată iconografie explicativă și ușor de înțeles. Sperăm că această lucrare va fi folositoare și va fi bine primită de corpul medical universitar și de studenți.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.