Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Permanenţa educaţiei

Viața Medicală
Prof. dr. Radu LICHIARDOPOL vineri, 18 iunie 2010

    Editura ILEX a publicat recent cartea GHIDUL EDUCATORULUI PENTRU EDUCAŢIA TERAPEUTICĂ A PACIENTULUI CU DIABET, elaborat sub coordonarea doamnei prof. dr. Maria Moţa. Autorii cărţii sunt medici diabetologi din România, care au preocupări speciale legate de educaţia terapeutică a persoanelor cu diabet. Cartea reprezintă un ghid pentru educatori, fie ei asistenţi medicali sau medici, dar beneficiarul este persoana cu diabet, care pentru a se putea îngriji are nevoie de o serie de cunoştinţe, legate atât de stilul de viaţă (regim alimentar, exerciţiu fizic şi corelarea lor cu tipul şi dozele de medicamente), cât şi de administrarea medicaţiei, dobândirea unor „îndemânări“ pentru a-şi determina glicemia, a-şi administra insulina cu diversele sisteme aflate pe piaţă, inclusiv cu pompa de insulină, a-şi calcula hidraţii de carbon etc. (...)
 

Persoanele cu diabet au nevoie de cunoştinţe legate de complicaţiile acute (de hipoglicemie în special, care trebuie recunoscută şi tratată imediat), de îngrijirea picioarelor, deoarece o educaţie corespunzătoare poate reduce amputaţiile cu peste 80% etc. Persoanele cu diabet trebuie să înveţe cum să atingă valorile ţintă nu numai pentru glicemie, în anumite momente ale zilei, dar şi pentru HbA1c, tensiune arterială, valori lipidice, greutate şi alţi factori de risc cardiovascular, pentru a reduce rata complicaţiilor. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.