Editura ILEX a publicat recent cartea GHIDUL EDUCATORULUI PENTRU EDUCAŢIA TERAPEUTICĂ A PACIENTULUI CU DIABET, elaborat sub coordonarea doamnei prof. dr. Maria Moţa. Autorii cărţii sunt medici diabetologi din România, care au preocupări speciale legate de educaţia terapeutică a persoanelor cu diabet. Cartea reprezintă un ghid pentru educatori, fie ei asistenţi medicali sau medici, dar beneficiarul este persoana cu diabet, care pentru a se putea îngriji are nevoie de o serie de cunoştinţe, legate atât de stilul de viaţă (regim alimentar, exerciţiu fizic şi corelarea lor cu tipul şi dozele de medicamente), cât şi de administrarea medicaţiei, dobândirea unor „îndemânări“ pentru a-şi determina glicemia, a-şi administra insulina cu diversele sisteme aflate pe piaţă, inclusiv cu pompa de insulină, a-şi calcula hidraţii de carbon etc. (...) "> Permanenţa educaţiei - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

Permanenţa educaţiei

de Prof. dr. Radu LICHIARDOPOL - iun. 18 2010
Permanenţa educaţiei

    Editura ILEX a publicat recent cartea GHIDUL EDUCATORULUI PENTRU EDUCAŢIA TERAPEUTICĂ A PACIENTULUI CU DIABET, elaborat sub coordonarea doamnei prof. dr. Maria Moţa. Autorii cărţii sunt medici diabetologi din România, care au preocupări speciale legate de educaţia terapeutică a persoanelor cu diabet. Cartea reprezintă un ghid pentru educatori, fie ei asistenţi medicali sau medici, dar beneficiarul este persoana cu diabet, care pentru a se putea îngriji are nevoie de o serie de cunoştinţe, legate atât de stilul de viaţă (regim alimentar, exerciţiu fizic şi corelarea lor cu tipul şi dozele de medicamente), cât şi de administrarea medicaţiei, dobândirea unor „îndemânări“ pentru a-şi determina glicemia, a-şi administra insulina cu diversele sisteme aflate pe piaţă, inclusiv cu pompa de insulină, a-şi calcula hidraţii de carbon etc. (...)
 

Persoanele cu diabet au nevoie de cunoştinţe legate de complicaţiile acute (de hipoglicemie în special, care trebuie recunoscută şi tratată imediat), de îngrijirea picioarelor, deoarece o educaţie corespunzătoare poate reduce amputaţiile cu peste 80% etc. Persoanele cu diabet trebuie să înveţe cum să atingă valorile ţintă nu numai pentru glicemie, în anumite momente ale zilei, dar şi pentru HbA1c, tensiune arterială, valori lipidice, greutate şi alţi factori de risc cardiovascular, pentru a reduce rata complicaţiilor. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe