Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Picturi realizate de pacienții cu scleroză multiplă, expuse la Muzeul Satului

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 27 mai 2022, ora 12:08

Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple și Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti organizează luni, 30 mai a.c., de la ora 11.00, conferința medicală intitulată „Povestea Sclerozei Multiple”.

Cu această ocazie, organizatorii îi invită pe bucureșteni la vernisajul expoziției de pictură cu lucrări realizate de pacienți. 

afis povestea sclerozei multiple
Sursa: https://muzeul-satului.ro/events/povestea-sclerozei-multiple/

Evenimentul este dedicat Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple, celebrată în fiecare an la 30 mai. Tema campaniei World MS Day și în acest an este „#Conectare. #Mă conectez. #Ne conectăm.

În țara noastră, scleroza multiplă este aproape necunoscută, inclusiv pentru cadre medicale, se arată într-un comunicat de presă transmis de Muzeul Satului.

De aceea, temele conferinței se vor axa pe problematica pacienților cu Scleroză Multiplă (SM), provocările cu care se confruntă aceștia în general, necesitatea apariției de  Centre de tratament, accesul la tratamente complementare, servicii medicale conexe și de neurorecuperare.

În cadrul evenimentului de luni va fi vernisată și o expoziție cu lucrările persoanelor cu Scleroză Multiplă. Toate lucrările sunt scoase la vânzare, iar fondurile strânse în urma vânzării vor fi folosite pentru proiecte destinate persoanelor cu SM.

Etichete: Asociatia Invingatorii Sclerozei Multiple scleroza multipla Muzeul Satului expozitie pictura vernisaj centre scleroza multipla

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.