Newsflash
Cultură

Picturi realizate de pacienții cu scleroză multiplă, expuse la Muzeul Satului

de Florentina Ionescu - mai 27 2022
Picturi realizate de pacienții cu scleroză multiplă, expuse la Muzeul Satului

Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple și Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti organizează luni, 30 mai a.c., de la ora 11.00, conferința medicală intitulată „Povestea Sclerozei Multiple”.

Cu această ocazie, organizatorii îi invită pe bucureșteni la vernisajul expoziției de pictură cu lucrări realizate de pacienți. 

afis povestea sclerozei multiple
Sursa: https://muzeul-satului.ro/events/povestea-sclerozei-multiple/

Evenimentul este dedicat Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple, celebrată în fiecare an la 30 mai. Tema campaniei World MS Day și în acest an este „#Conectare. #Mă conectez. #Ne conectăm.

În țara noastră, scleroza multiplă este aproape necunoscută, inclusiv pentru cadre medicale, se arată într-un comunicat de presă transmis de Muzeul Satului.

De aceea, temele conferinței se vor axa pe problematica pacienților cu Scleroză Multiplă (SM), provocările cu care se confruntă aceștia în general, necesitatea apariției de  Centre de tratament, accesul la tratamente complementare, servicii medicale conexe și de neurorecuperare.

În cadrul evenimentului de luni va fi vernisată și o expoziție cu lucrările persoanelor cu Scleroză Multiplă. Toate lucrările sunt scoase la vânzare, iar fondurile strânse în urma vânzării vor fi folosite pentru proiecte destinate persoanelor cu SM.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe