Newsflash
Cultură

Piese de grafică semnate de Banksy, în licitație de Sânziene, la București

de Florentina Ionescu - iun. 22 2021
Piese de grafică semnate de Banksy, în licitație de Sânziene, la București

Nouă piese de grafică semnate de artistul Banksy vor fi scose la licitație joia aceasta, 24 iunie, ora 19:00, în cadrul Licitației de Sânziene, „Colecția de Grafică Europeană a familiei Bujoiu”.

Evenimentul aduce în premieră pe piața românească de artă cele mai reprezentative teme și simboluri ale celui mai cunoscut artist stradal din lume Banksy, se arată într-un comunicat de presă al Artmark, remis redacției. 

Love is in the air - Banksy

Artistul proscris Banksy a șocat sistemul socio-politic de peste două decenii cu arta sa politică, infracțiunile sau trucurile curajoase, conducând o mișcare artistică revoluționară, chiar dacă identitatea lui rămâne în continuare învăluită în mister.

În licitație este prezentă piesa de grafică ce poartă titlul „Fetița cu balonul roșu”, care are prețul de pornire de doar 300 de euro. Considerată preferata britanicilor, lucrarea a fost realizată cu șablon pe fațada unui magazin dintr-un cartier din Londra în 2002, iar ulterior vândută, după ce a fost înlăturată de pe zid, în 2014, pentru suma de 500.000 de lire sterline.

Faimoasa lucrare, care este un îndemn la speranță în vremuri extrem de dificile a participat în 2018 la o controversată licitație organizată de renumita Casă Sotheby’s, iar imediat după ce a fost adjudecată pentru suma de 1,04 milioane de lire sterline s-a autodistrus după un plan al lui Banksy, potrivit aceleiași surse.

Alte renumite piese de grafică care au același preț de pornire de 300 de euro, în licitația de joi, 24 iunie, semnate de Banksy, sunt: „Love is in the air”, „Keep it real”, „Bomb hugger”, „Petrol corupt” sau „Polițistul vesel”. 


Galerie imagini (4)

Eveniment în format hibrid

Alături de Banky, în Licitația de Sânziene, „Colecția de Grafică Europeană a familiei Bujoiu” se regăsesc și piese de grafică ale celor mai mari nume ale artei moderne, precum Vincent van Gogh, Picasso, Dali, Magritte, Matisse, Degas sau Klimt.

Nu vor lipsi nici artiștii care, alături de Banksy, au spart tiparele artei contemporane: Warhol, Basquiat sau Lichtenstein. Evenimentul de joi, 24 iunie, ora 19:00 se va desfășura în format hibrid – online, prin telefon sau fizic la Palatul Cesianu-Racoviță, unde sunt expuse și piesele de grafică sus menționate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe