Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Poezia-i har divin

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 10 iunie 2011

   Poeta Claudia Voiculescu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România şi a PEN-Club România, şi-a lansat volumul bilingv Poeme Poèmes, în sala „Istrate Micescu“ a Bibliotecii Pedagogice Naţionale „I. C. Petrescu“, din Capitală, la 2 iunie a.c. La eveniment, moderat de dna Carmen Pesantez, directoarea generală a instituţiei-gazdă, au vorbit: dl Firiţă Carp, directorul Editurii Detectiv (la care a apărut cartea), dna prof. Paula Romanescu – traducătoare, împreună cu dl Ion Roşioru, a poemelor din volum –, dna prof. Margareta Labiş şi criticul literar Florentin Popescu. (...)

   Poeta Claudia Voiculescu, membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România şi a PEN-Club România, şi-a lansat volumul bilingv Poeme Poèmes, în sala „Istrate Micescu“ a Bibliotecii Pedagogice Naţionale „I. C. Petrescu“, din Capitală, la 2 iunie a.c. La eveniment, moderat de dna Carmen Pesantez, directoarea generală a instituţiei-gazdă, au vorbit: dl Firiţă Carp, directorul Editurii Detectiv (la care a apărut cartea), dna prof. Paula Romanescu – traducătoare, împreună cu dl Ion Roşioru, a poemelor din volum –, dna prof. Margareta Labiş şi criticul literar Florentin Popescu.
   Actriţele Genoveva Preda şi Doina Ghiţescu au susţinut un apreciat minirecital, cu secvenţe din cele mai recente poezii ale autoarei.
   Iată ce scrie poetul Radu Cârneci, pe coperta a parta a cărţii: „Da, colega Claudia Voiculescu este o poetă adevărată, suferind de durerile lumii (care sunt şi ale sale!), bucurându-se de frumosul şi binele celorlalţi, implicându-se total acestora. Autoare stăpânită de fiinţarea unor poeme de construcţie clasică, în trăire modernă, Claudia Voiculescu se zideşte cu har precum Ana lui Manole în propriu-i destin, împlinindu- se astfel esenţial…“.
   „Veniţi cât viaţa mă îndură/ Şi pot să vă aştept în tindă/ O masă mare, la căldură/ Să vă aduc cu drag merindă/ Şi să uităm de boli, de ură…“, ne îndeamnă poeta. Venim!
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC