Newsflash
Cultură

Poezia, o fântână cu apă vie

de Diana MĂRCULESCU - ian. 31 2018
Poezia, o fântână cu apă vie
     Autorii cărții intitulate Ferestre fântâni, Mihai Pompiliu Constantinescu și Mihai Cezar Popescu, formează un cuplu auctorial deja cu experiență.  Raluca Dună vorbește despre noua carte a celor doi, care poartă un titlu ce amintește de Gellu Naum, poezia ambilor integrându-se unui model modernist în sensul larg al cuvântului.  Autorii scriu cu o anume lejeritate, fără emfaza profesionalismului, parcă pentru ei înșiși. Oameni cultivați, Mihai Pompiliu Constantinescu – profesor de limba română și istoric literar – și Mihai Cezar Popescu – medic și totodată traducător din italiană –își asumă natura personală a scrisului lor, care dobândește un farmec retro și o aură de intimitate.
     Poemele comunică emoții, imagini, idei cu directețea unui jurnal intim, și se citesc astfel cu plăcere. „Ferestre fântâni” este un volum eclectic, tematic ca tonalitate, dar tocmai de aceea imprevizibil, o invitație în duet spre lumea interioară a celor doi autori adresată unui cititor prieten.
     Dacă punem volumul pe patul lui Procust al judecății estetice, descoperim că el conține poezii bune, poezii mai puțin bune, versuri care curg, versuri care șchioapătă, dar miza autorilor nu pare însă una exclusiv estetică.
     Titlul volumului semnifică pe de-o parte deschiderea spre altceva prin „poezia-fereastră”, pe de altă parte scrisul poetic nu e doar o evaziune, o luminare a unei existențe altfel, poate, banele, ci și sursă a existenței cotidiene, ceea ce generează și regenerează poezia ca fântână din care izvorăște apă vie.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe