Newsflash
Cultură

Premieră la Teatrul Odeon: „Cabaret”, de Răzvan Mazilu

de Florentina Ionescu - oct. 22 2021
Premieră la Teatrul Odeon: „Cabaret”, de Răzvan Mazilu

Teatrul Odeon anunță premiera musicalului „Cabaret”, în regia coregrafului Răzvan Mazilu.

Teatrul Odeon anunță premiera musicalului „Cabaret”, libretul de JOE MASTEROFF, după piesa lui John Van Druten și povestirile lui Christopher Isherwood. Regia, coregrafia și costumele sunt semnate de Răzvan Mazilu. 

spectacol cabaret razvan mazilu
Fotografie de Matei Buță

Primele reprezentații ale musicalului „Cabare” sunt programate în Sala Majestic sâmbătă, 23 octombrie, duminică, 24 octombrie, și joi, 28 octombrie, ora 19:00.

Dansatorul, coregraful și regizorul Răzvan Mazilu, care coordonează programul Dans la Odeon de 20 de ani, montează pentru prima oară un musical cu trupa Teatrului Odeon, se arată într-un comunicat transmis redacției.

Cu o experiență consolidată în acest gen de spectacol, reconfirmată și de nominalizarea la Premiul Uniter pentru Cel mai bun spectacol cu Familia Addams, Răzvan Mazilu propune spectatorilor celebrul musical „Cabaret”, pe care l-a montat anterior la Teatrul German de Stat din Timișoara.

Bazat pe experiențele reale ale scriitorului Christopher Isherwood, care a locuit la Berlin între anii 1929-1933, musicalul spune povestea cântăreței Sally Bowles din clubul de noapte Kit Kat, plină de strălucire, dar și viciu, trăită între vis și disperare, într-un Berlin cosmopolit, oraș al plăcerilor și al decadenței.

„Am imaginat Clubul Kit Kat, cabaretul din „Cabaret”, ca un mare bal mascat decadent, condus de un Maestru de Ceremonii - Cerber la poarta unui Infern seducător (departe de imaginea consacrată de Joel Grey în filmul lui Fosse, MC-ul meu e mai degrabă o brută punk ce ascunde în el, revoltat și cinic, toată sensibilitatea lumii). Femei fatale și drag-queens, clovni și Josephine Baker, toți își au locul în acest bâlci aiuritor. [...] Uneori văd lumea, umanitatea ca pe o mare petrecere în care oamenii râd, cântă și dansează exorcizându-și grijile, o petrecere organizată, simțită, trăită în ciuda durerii, a tristeții, a condiției noastre tragice, a absurdului existențial. În ciuda unui mare Rău ce poate lua chipul unui război mondial sau a unui altfel de război, o pandemie. Dedic acest spectacol memoriei actriței Oana Ștefănescu”, a declarat Răzvan Mazilu.

Acesta este un spectacol recomandat persoanelor cu vârsta peste 16 ani. Biletele s-au pus în vânzare și pot fi achiziționate online, fără comision, direct de pe site-ul teatrului, www.teatrul-odeon.ro, sau de la Casa de Bilete, de luni până duminică, între orele 11.30– 19.00 cu pauză între 14.30 - 15.00.

Programul integral al Teatrului odeon poate fi accesat pe site, https://www.teatrul-odeon.ro/stagiune/program.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe