Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Premii literare cu nume de medici-scriitori

Viața Medicală
Dr. Constantin BOGDAN vineri, 11 septembrie 2009

În ţările occidentale, există mai multe premii literare prestigioase, care poartă numele unor medici-scriitori, semn al aprecierii operelor acestora şi gest firesc de perpetuare a memoriei lor. (...)

   Evoc aici două astfel de distincţii iniţiate în Franţa şi în Germania, pentru că sunt premii care se află printre primele trei-patru ca importanţă pentru literaturile respective, premii adjudecate în palmaresul unor scriitori de renume. Premiul Théophraste Renaudot (1586–1653) cinsteşte memoria medicului-scriitor francez, fondatorul primei gazete (La Gazette, 1631), considerat părintele jurnalismului şi este al doilea mare premiu după „Goncourt“, urmat, în ordine, de Femina, Medicis, Mallarmé, Interallié, Littré, unele purtând nume de personalităţi. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
  

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.