Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

PREVENŢIE, DIAGNOSTIC, TERAPIE

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 21 ianuarie 2011

   Editorialul din nr. 4/2010 al revistei PNEUMOLOGIA are drept subiect Vaccinarea BCG – prezent şi pespective şi este semnat de Cristian Didilescu. Schimbările majore presupun producţia unui vaccin care va oferi protecţie împotriva bolii pulmonare la adult, va putea fi folosit la populaţiile la care BCG a fost larg utilizat, acolo unde există o înaltă prevalenţă a sensibilităţii tuberculinice non-specifice, acolo unde o mare proporţie a adulţilor a venit deja în contact cu BK. Un obiectiv important îl reprezintă realizarea de infrastructuri genetice nepatogene, capabile de stimulare imunologică. Vaccinurile ADN sunt alcătuite din plasmide ADN care conţin gene ce codifică sinteza unui anumit imunogen. (...)

   Editorialul din nr. 4/2010 al revistei PNEUMOLOGIA are drept subiect Vaccinarea BCG – prezent şi pespective şi este semnat de Cristian Didilescu. Schimbările majore presupun producţia unui vaccin care va oferi protecţie împotriva bolii pulmonare la adult, va putea fi folosit la populaţiile la care BCG a fost larg utilizat, acolo unde există o înaltă prevalenţă a sensibilităţii tuberculinice non-specifice, acolo unde o mare proporţie a adulţilor a venit deja în contact cu BK. Un obiectiv important îl reprezintă realizarea de infrastructuri genetice nepatogene, capabile de stimulare imunologică. Vaccinurile ADN sunt alcătuite din plasmide ADN care conţin gene ce codifică sinteza unui anumit imunogen. Utilizarea vaccinurilor genetice este însă condiţionată de obţinerea siguranţei de a nu deveni oncogenetice şi de a nu declanşa boli autoimune. În prezent, se desfăşoară studii de fază II care compară eficacitatea mai multor tipuri de vaccinuri (unul cu vaccin cu proteine recombinate – GSK M72 şi două studii cu vaccin cu subunităţi amplificatoare BCG, utilizând ca vectori virali adenovirus AERAS-402/Crucell Ad35 şi virus vaccinia MVA85A/ AERAS-485).
   Rubrica Referate generale găzduieşte partea a II-a din Aportul tehnicilor de radioimagistică în înţelegerea mecanismelor fiziopatologice din BPOC (Ioana Ungurean şi colab.), şi anume Aportul imagistic în investigarea comorbidităţilor asociate cu BPOC: boli cardiovasculare, cancer pulmonar, afecţiuni ale musculaturii scheletice, sistemului nervos. Aceste comorbidităţi sunt adesea diagnosticate când se află deja într-un stadiu avansat, deşi afectează serios calitatea vieţii pacientului şi prognosticul. În anumite condiţii, utilizarea tehnicilor de radioimagistică, pe lângă testele funcţionale pulmonare, duce nu numai la o instituire precoce a măsurilor terapeutice adecvate, dar oferă şi o înţelegere superioară a mecanismelor fiziopatologice din BPOC şi a evoluţiei sale, respectiv a afecţiunilor asociate. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.