Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

PREVENŢIE, VIGILENŢĂ, TERAPII ALTERNATIVE

Viața Medicală
Dr. Mihail CĂLIN vineri, 6 mai 2011

   Bolile cardiovasculare constituie principala cauză de deces la nivel mondial. Unul din factorii răspunzători este obezitatea, în prezent cea mai frecventă problemă de sănătate a copilului. Cum copiii obezi de azi riscă să devină adulţii obezi de mâine, expuşi aşadar riscului de deces prematur, prevenirea şi tratarea cât mai precoce a bolii este crucială. Articolul „Profilaxia obezităţii copilului – o şansă pentru viitorul adult“, de la rubrica Dosar al revistei FARMACIST.RO nr. 2/2011, descrie lupta contra acestui flagel, înşirând principii, erori şi soluţii pentru fiecare etapă de viaţă. (...)

 

   Bolile cardiovasculare constituie principala cauză de deces la nivel mondial. Unul din factorii răspunzători este obezitatea, în prezent cea mai frecventă problemă de sănătate a copilului. Cum copiii obezi de azi riscă să devină adulţii obezi de mâine, expuşi aşadar riscului de deces prematur, prevenirea şi tratarea cât mai precoce a bolii este crucială. Articolul „Profilaxia obezităţii copilului – o şansă pentru viitorul adult“, de la rubrica Dosar al revistei FARMACIST.RO nr. 2/2011, descrie lupta contra acestui flagel, înşirând principii, erori şi soluţii pentru fiecare etapă de viaţă. Profilaxia obezităţii copilului începe dinaintea venirii sale pe lume, în perioada de preconcepţie – când femeile care doresc să devină mame, atât cele obeze, cât şi cele subponderale, trebuie „consiliate asupra necesităţii şi modalităţilor prin care să ajungă la o greutate cât mai apropiată de cea normală (IMC: 20–25)“ – şi cea de sarcină – sunt prezentate recomandările privitoare la creşterea în greutate pe perioada gravidităţii pentru normo-, sub- şi supraponderale, ştiut fiind că şi această evoluţie influenţează parţial greutatea la naştere a copilului. După naştere, alimentaţia naturală este esenţială, fiecare lună de alăptare scăzând cu 4% riscul de obezitate – diversificarea este deci contraindicată înainte de 4–6 luni. În următoarea etapă, cea de „copil mic“, trebuie combătută „tendinţa de supraalimentare a copilului «mic pentru vârst㻓, excesul ponderal inducând creşterea numărului de adipocite, cauza ulterioară a rezistenţei la slăbire. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.