Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

PROGRESE CLINICE ŞI TERAPEUTICE

Viața Medicală
Dr. V. M. vineri, 16 octombrie 2009

În nr. 3/2009 al revistei JACC (Journal of American College of Cardiology) – Ediţia în limba română, cititorul întâlneşte articole de real interes, în general grupate câte două pentru acelaşi subiect. (...)

   Primul dublet asociază studiul clinic Efectele ramipril şi cele ale rosiglitazonei asupra grosimii intimă–medie carotidiene la persoanele cu toleranţă alterată la glucoză sau glicemie ŕ jeun anormală – Studiul STARR (dr. Eva M. Lonn şi colectiv) – un studiu care a evaluat la 1.425 de persoane fără BCV sau DZ, randomizate pentru unul dintre cele două medicamente, având TAG şi/sau fără IPG (Impaired Fasting Glucose): „Tratamentul cu ramipril a avut un efect neutru asupra CIMT (Carotid Intima-Media Thickness), în timp ce rosiglitazona a redus modest progresia CIMT – şi editorialul Studiul STARR – Este cel mai amplu îndeajuns de amplu? (dr. Juan Carlos Kaski, dr. Gillian W. Cockerill) – care susţine necesitatea unor „investigaţii suplimentare ad-hoc“, în vederea „unor opţiuni terapeutice mai bune pentru managementul pacienţilor, într-un viitor nu foarte îndepărtat“. (...)
Articolul îl puteţi citi în săptămânalul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC