Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

PSIHANALIZA ŞI VIOLENŢA ÎN PSIHIATRIE

Viața Medicală
Dr. Al. TRIFAN vineri, 19 martie 2010

   Ultimul număr al REVISTEI ROMĂNE DE PSIHIATRIE A COPILULUI ŞI ADOLESCENTULUI, din anul care s-a încheiat (vol. 3, nr. 2, 2009) este dedicat în principal influenţelor pe care psihanaliza le promovează în practicarea psihiatriei antematurităţii. Editorialul lămureşte că psihanaliza cunoscută şi însuşită de către neuropsihiatru poate constitui un „link“ între medic şi pacient. Primul îşi îmbogăţeşte instrumentele de înţelegere a cazurilor care i se prezintă, iar cel de-al doilea se simte influenţat într-un mod unic uman, ajutat fiind astfel să astupe prăpastia dintre boală şi normalitate. Psihanaliza – de la copil la adult Eul şi defensele (dr. Alexandru Trifan) prezintă o clasificare a principalelor mecanisme de apărare a Eului împotriva anxietăţii. Ele sunt urmărite longitudinal pentru a identifica „vârful aisbergului“ la adult. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.