Newsflash
Cultură

Punți artistice

de Paula ROMANESCU - iun. 14 2016
Punți artistice
     Expoziția de artă internațională Inter-Art, găzduită de sala „Constantin Brâncuși“ din Palatul Parlamentului, a prefațat festivitățile dedicate Zilei mondiale a diversității culturale pentru dialog și dezvoltare, celebrată în România în a doua jumătate a lunii mai.
     Cei 56 de artiști expozanți din 23 de țări, prezenți cu lucrări de grafică, pictură, sculptură, certifică prin această expoziție diversitatea culturală, multietnică, măsură a promovării și protejării dialogului între civilizații prin ilustrarea contribuției fiecărei națiuni la întregirea patrimoniului cultural al omenirii.
     Organizată sub egida ONU – Alianța Civilizațiilor, expoziția de la Palatul Parlamentului României este, cum precizează ministrul afacerilor externe în mesajul său, „o mărturie elocventă a legăturii strânse care există între expresia artistică și preocupările actuale ale comunitățiiPictură de Gerd Messman (Germania) internaționale“, mai cu seamă în vremea aceasta când lumea este marcată tot mai mult „de acte de intoleranță religioasă și de un extremism violent“. Îi revine artei să construiască punți între oameni și civilizații, într-un efort comun de menținere a păcii și a respectului reciproc.
     Prezența la vernisaj a unui mare număr de reprezentanți ai culturii și artei, ambasadori acreditați în România, diplomați, artiști, precum și iubitori de cultură, a dat Pictură de Lukasz Cywicki (Polonia)evenimentului eleganță și căldură.
    Expoziția a cuprins lucrări semnate de creatori din Albania, Armenia, Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, India, Israel, Italia, Luxemburg, Macedonia, Republica Moldova, Polonia, Serbia, Slovacia, Elveția, Turcia, Ucraina. Expoziția «Arta – spațiu al dialogului intercultural» rămâne deschisă pentru încă o lună.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe