Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Reglarea echilibrului acido-bazic şi electrolitic – noutăţi –

Viața Medicală
Conf. dr. Daniela CERNEA vineri, 16 octombrie 2009

Monografia TULBURĂRILE ECHILIBRULUI ACIDO-BAZIC ŞI ELECTROLITIC LA PACIENTUL CRITIC, opera colectivului Clinicii ATI din Cluj, constituie un îndreptar util în elucidarea mecanismelor de reglare a echilibrului acido-bazic şi electrolitic la bolnavul critic. (...)

   La elaborarea lucrării au colaborat nume cunoscute în Terapia intensivă din Cluj-Napoca, sub coordonarea dnei conf. dr. Natalia Hagău, ceea ce asigură un standard înalt de calitate şi uniformitate a datelor prezentate. În acest fel, autorii Constantin Bodolea, Simona Cocu, Daniela Ionescu, Daniela Studnicska, Claudiu Zdrehuş, pe baza unei bogate experienţe, realizează o mai bună înţelegere a tulburărilor complexe ale echilibrului acido-bazic la bolnavul critic.
   Volumul este sistematizat în şase capitole. În prezentarea fiecărui capitol s-a urmărit o expunere cât mai concisă şi completă a problemelor abordate.
   Primul capitol tratează echilibrul acido-bazic, acea stare normală de echilibru între acizii şi bazele mediului intern al organismului. Prin mecanisme fizice şi biologice de eliminare a acestora din organism, prin plămâni, rinichi, piele, se poate asigura un pH sanguin cât mai aproape de neutralitate. Sunt definite noţiunile de echilibru acido-bazic şi modelul convenţional de reglare a acestui echilibru. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.