Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Repere în neurologia pediatrică

Viața Medicală
Dr. Al. TRIFAN vineri, 26 august 2011

   Pentru a legitima apariţia unei reviste este necesar ca în paginile sale profesionistul să găsească cel puţin un articol de ţinută ştiinţifică elevată. Acesta este cazul numărului 2/2011 al REVISTEI DE NEUROLOGIE ŞI PSIHIATRIE A COPILULUI ŞI ADOLESCENTULUI DIN ROMÂNIA, editată sub egida SNPCAR, în care se publică articolul Meduloblastomul la copil: aspecte clinice şi terapeutice (prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea şi dr. Claudiu Palade). Nu este cazul să-l rezumăm; el este dintre cele care se studiază şi se înregistrează în memoria profesională. Pe lângă contribuţii ale medicinii de vârf, găsim şi texte semnate de specialişti de peste hotare. Astfel, Andrea Vianello, Giovanna Arcaro şi Luciana Paladini de la Unitatea de Terapie Intensivă şi Monitorizarea Respiratorie a Spitalului din Padova, Italia, analizează: Managementul insuficienţei respiratorii cronice în stadiile avansate ale bolilor neuromusculare. Dr. Niculina Butoianu publică lucrarea de sinteză care priveşte: Atrofia musculară spinală – clasificare, aspecte clinice şi paraclinice. Paralizia cerebrală reprezintă un grup de tulburări – de mişcare, postură, tonus, funcţie motorie – neprogresive dar nemodificate în evoluţie şi având un debut precoce. Deşi diagnosticul clinic este de cele mai multe ori evident, dna dr. Ioana Minciu studiază starea creierului acestor pacienţi prin investigaţii neuroimagistice. Între specialiştii în Neuropsihiatrie infantilă din Timişoara, locul unde apare revista, şi vecinii lor sârbi există o colaborare publicistică susţinută. Astfel, trei profesionişti de la Institutul pentru Îngrijirea Sănătăţii Copiilor şi Tinerilor din Voivodina se întreabă într-un studiu clinic dacă Factorii care declanşează migrena la copii depind de vârstă. Dl dr. Constantin Lupu, care a fost în ultimul deceniu preşedintele SNPCAR, semnează recenzii şi semnale editoriale.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.