Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

RESPECTUL DE SINE

Viața Medicală
Dr. N. S. vineri, 26 martie 2010

    Consecventă sieşi, revista Societăţii Române de Oncohematologie Pediatrică (SROHP) îşi respectă, cu conştinciozitate şi perseverenţă, ritmul apariţiilor sale. În condiţiile în care dificultăţi de ordin material şi editorial împietează asupra existenţei unor publicaţii şi societăţi medicale, ONCOHEMATOLOGIA PEDIATRICĂ îşi continuă existenţa. Este adevărat, nu fără dificultăţi, dar respectul faţă de profesie, pacienţi şi familiile acestora face ca un grup de entuziaşti să asigure vieţuirea şi apariţia publicaţiei. Aşa se face că, recent, a văzut lumina tiparului, în cel de-al optulea an de existenţă, numărul 3–4/2009, iar în prezent se lucrează, datorită hărniciei colegelor din Craiova şi câtorva colaboratori constanţi, la primul număr din 2010. (...)

   Din sumarul numărului actual, la rubrica de „studii clinice de caz“ semnalăm ampla lucrare din ciclul „Pediatria aşa cum am trăit-o eu“, în care, sub semnătura binecunoscutului şi neobositului profesor Gheorghe Goldiş, este publicată „Istoria fascinantă a histiocitozelor“, capitol controversat multă vreme în patologia pediatrică. Într-o manieră clară, bazat pe îndelungata sa experienţă, autorul îndepărtează vălul ce înconjurase domeniul respectiv, aducând astfel clarificările atât de necesare şi aşteptate. În cadrul aceluiaşi capitol, dr. Sebastian Nicolau sintetizează „Câteva probleme psihologice“ legate de terapia paliativă la copiii cu afecţiuni oncologice – problemă de mare actualitate în Oncologia pediatrică. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC