Newsflash
Cultură

REUNIUNI ŞI ÎNVĂŢĂMINTE

de Dr. Valeriu MIHĂILĂ - sept. 4 2009
REUNIUNI ŞI ÎNVĂŢĂMINTE

Cea mai importantă manifestare reflectată în paginile revistei VIAŢA STOMATOLOGICĂ nr. 3/2009 a fost Congresul AMSPPR (18–21 martie, Bucureşti), cu o impresionantă participare internaţională, ocazie cu care au avut loc masa rotundă „Viaţa stomatologică – o revistă pentru practicieni“, sesiunea susţinută în limba franceză, cu prezenţa preşedintelui Gadet, prof. dr. Denis Bourgeois, ca şi intervenţia prof. dr. Alexandre Mersel, preşedintele Grupului de Lucru ORE-FDI, „Educaţia“. (...)

   Despre lucrările Congresului a scris dr. Vlad C. Deac – care l-a apreciat drept „un examen de maturitate“, o demonstraţie a „disponibilităţii de a îmbina la un nivel profesional colaborarea dintre diverşii factori ai mediului medical pentru a servi nobilului scop de oferire a unui tratament de excepţie pacienţilor“. Dr. Dan Florin Grigorescu, preşedintele AMSPPR, prezintă o scurtă relatare privind Sesiunea plenară ORE-FDI (Roma), cu participarea delegaţilor români la toate grupele de lucru. (...)
   Din cuprinsul Buletinului Informativ Naţional STOMATOLOGIA PRIVATĂ QUO VADIS? nr. 4/2009 menţionăm textele a două plângeri prealabile adresate de AMSPPR prin dna av. Luciana Antoanina Mihai Colegiului Medicilor Dentişti din România şi OUG nr. 34/11 aprilie 2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale. Buletinul mai dă publicităţii un act normativ de real interes pentru o largă categorie de cititori: versiunea în limba română a Normelor Consiliului Europei privind libertatea de expresie şi de informare, adoptat la Strasbourg, la 17 martie 2009 (şi aflat „în curs de traducere în mai multe limbi“). Documentul redă, în esenţă „o succintă prezentare a standardelor stabilite în cadrul Consiliului Europei asupra «libertăţii de exprimare şi de informare», pe baza jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului referitoare la articolul 10 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului cu privire la «defăimarea la adresa autorităţilor şi a simbolurilor de stat (inclusiv a persoanelor care exercită un mandat politic sau funcţii publice), punând accentul pe rolul presei şi pe limitele criticii admisibile“, fiind, de asemenea „analizate restricţiile admisibile în ceea ce priveşte accesul la informaţiile oficiale (secrete de stat), garanţiile împotriva divulgării obligatorii a surselor jurnaliştilor, precum şi restricţiile care pot să devină obstacole în calea activităţii jurnaliştilor“. Documentul mai cuprinde o serie de „consideraţii privind libertatea de exprimare a jurnaliştilor şi a mediilor de informare“, cu detalii referitoare la încălcările independenţei mediilor de informare faţă de autorităţile publice.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe