Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Riscurile expunerii profesionale la agenţi fizici

    După primele tomuri care au prezentat, în detalii, intoxicaţiile profesionale, bolile profesionale cauzate de agenţi chimici, diverse afecţiuni ce apar la locul de muncă, dar şi factori generatori ai acestora, ampla lucrare intitulată MEDICINA MUNCII – MANUAL DE BOLI PROFESIONALE se ocupă în cel de-al treilea volum al său, de o serie de Boli profesionale prin expunere la agenţi fizici. Apărut la Editura „Medmun“ (2010) sub redacţia dlui prof. dr. Toma Niculescu, acest volum este rodul creaţiei unui colectiv amplu de specialişti în amintita disciplină medicală, precum prof. dr. Ion Toma, doctorii Codruţa Bulduş, Răzvana Ciocan, Silvia Dima, Claudia Handra, Cornelia Marcolţ, Radu Niculescu, Maria Pafnote, Felicia Popescu, Nina Şchiopu, Adriana Todea, fiz. Violeta Calotă. (...)

   În calitate de factori etiologici principali, agenţii fizici nocivi profesional, care fac obiectul acestui volum, pot produce boli profesionale bine conturate, dar şi o serie de modificări patologice. Modificări ce pot fi decelate cu dificultate ca forme nosologice specifice, dar care trebuie cunoscute, inventariate şi, eventual, corelate cu expunerea profesională. Cu o serie de agenţi etiologici profesionali, practica medicală, bazată pe o teorie corespunzătoare, este mai puţin familiarizată. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.