Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Să adaugi seninului claritate

Viața Medicală
Paula ROMANESCU vineri, 28 octombrie 2011
   Membră a Uniunii Artiştilor Plastici, Steluţa Nistorescu a fost prezentă în expoziţii colective încă din anii ’70 (mai trebuie să spun din care veac?), iar după ’89, nenumăratele expoziţii personale din ţară şi străinătate (Rusia, Italia, Franţa, Turcia, Cehia) i-au conturat profilul de fină portretistă, de împătimită tălmăcitoare a luminii, a seninului (albastrurile sale fac concurenţă cerului de mai), a adâncului din ochii omeneşti.
   A studiat pictura cu mai mulţi dascăli-pictori (Nicolae Gh. Iorga, Ion Ţarălungă, Rachel Hankinson etc.) şi a ştiut să ia de la fiecare acel „ceva“ care să-i contureze stilul propriu. Despre arta sa au avut de-a lungul timpului cuvinte de laudă critici de artă de a căror autoritate se cam cuvine să ţinem seama (Dragoş Cioleanu, Alexandra Titu), ori pictori (Spiru Vergulescu, Petru Moţiu, Nicolae Gh. Iorga) şi, nu în ultimul rând, amatori de artă (de la regele Juan Carlos al Spaniei la Ganesha House, la Shri Mataji din India, cu opriri prin Peru, Suedia şi cam toată Europa).
   Respectul pentru chipul omenesc, încărcătura de simboluri din privire, surâs, concentrare, spun de talentul creatoarei Steluţa Nistorescu, la ordinea a toate câte sunt botezate în lumină, de universul din care facem parte şi căruia se cuvine să-i adăugăm partea noastră de limpezime.
   Altfel, artele frumoase cum ar rămâne frumoase şi seninul cerului de unde şi-ar lua claritatea?…

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.