Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

ŞANSĂ ÎNTRE 0 ŞI 44 LA SUTĂ

Viața Medicală
Prof. dr. Peter MANU vineri, 18 septembrie 2009

Jamais de la vie/ On ne l’oubliera/La premičre fille/Qu’on a pris dans ses bras…, ne spunea minunatul poet şi muzician Georges Brassens acum 50 de ani şi niciun bărbat nu-l va contrazice. Dar mai sunt şi altfel de evenimente iniţiatice. Unul mi s-a întâmplat în primăvara anului 1975. (...)

   Ajunsesem de câteva luni în oraşul de la Dunăre în care mi-am început cariera de specialist în Medicina internă. Într-o dimineaţă, în timpul vizitei, am fost chemat pentru o urgenţă în secţia de Chirurgie, unde directorul spitalului îşi pierduse conştienţa în timp ce-şi vedea bolnavii. Am constatat stopul cardiac şi am început, de unul singur, masajul cardiac extern şi respiraţia gură la gură, urmate de administrarea intracardiacă de adrenalină. Străduinţele mele au rămas zadarnice. De atunci am participat la multe sute de asemenea intervenţii în spitalele la care am lucrat în Statele Unite ale Americii în ultimii 32 de ani. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în săptămânalul nostru, Viaţa medicală.


  

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.