Revista PNEUMOLOGIA împlineşte 60 de ani!, aflăm din editorialul ce deschide nr. 2/2011 al publicaţiei, semnat de redactorul şef Irina Strâmbu. Continuatoarea „Pneumoftiziologiei“, a „Ftiziologiei“ şi a „Problemelor de tuberculoză“, este revista oficială a organizaţiei profesionale a specialiştilor în boli respiratorii, creditată de CMR ca mijloc de EMC. Datorită vizibilităţii internaţionale în Medline, apoi PubMed, a atras şi autori străini, publicând articole ale colegilor din Serbia, Republica Moldova, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Iran. Este prezentă pe web din 2002, pe site-ul Societăţii Române de Pneumologie, iar din 2008, are site independent (www.pneumologia.eu). (...) "> ŞASE DECENII - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

ŞASE DECENII

de Dr. Maria DRAGOTĂ - aug. 5 2011
ŞASE DECENII

   Revista PNEUMOLOGIA împlineşte 60 de ani!, aflăm din editorialul ce deschide nr. 2/2011 al publicaţiei, semnat de redactorul şef Irina Strâmbu. Continuatoarea „Pneumoftiziologiei“, a „Ftiziologiei“ şi a „Problemelor de tuberculoză“, este revista oficială a organizaţiei profesionale a specialiştilor în boli respiratorii, creditată de CMR ca mijloc de EMC. Datorită vizibilităţii internaţionale în Medline, apoi PubMed, a atras şi autori străini, publicând articole ale colegilor din Serbia, Republica Moldova, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Iran. Este prezentă pe web din 2002, pe site-ul Societăţii Române de Pneumologie, iar din 2008, are site independent (www.pneumologia.eu). (...)
 

   Revista PNEUMOLOGIA împlineşte 60 de ani!, aflăm din editorialul ce deschide nr. 2/2011 al publicaţiei, semnat de redactorul şef Irina Strâmbu. Continuatoarea „Pneumoftiziologiei“, a „Ftiziologiei“ şi a „Problemelor de tuberculoză“, este revista oficială a organizaţiei profesionale a specialiştilor în boli respiratorii, creditată de CMR ca mijloc de EMC. Datorită vizibilităţii internaţionale în Medline, apoi PubMed, a atras şi autori străini, publicând articole ale colegilor din Serbia, Republica Moldova, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Iran. Este prezentă pe web din 2002, pe site-ul Societăţii Române de Pneumologie, iar din 2008, are site independent (www.pneumologia.eu). Din mai a.c., „Pneumologia“ a fost invitată să furnizeze conţinutul numerelor sale în format electronic către EBSCO (SUA) şi Elsevier, ceea ce reprezintă o deschidere către vizibilitatea internaţională. Este parte a WAME (World Association of Medical Editors) şi pregătită să aplice la baza de date internaţională ISI Thomson.          
   Lungul drum al eradicării versus eliminării TB, de la utopie spre realitate – este discutat de prof. asoc. dr. Cristian Didilescu. Parteneriatul „Stop TB“ îşi propune eliminarea TB ca problemă de sănătate publică („o incidenţă a bolii tuberculoase de mai puţin de un caz la un milion de locuitori“) până în anul 2050. Mesajul acestuia cu prilejul zilei mondiale de luptă împotriva tuberculozei 2011 e direcţionat către: necesitatea unui plan mai ambiţios în domeniul cercetării (cu viză diagnosticul rapid, noi medicamente anti-MDR TB şi un vaccin sigur şi eficient); accesibilitatea tuturor la programe anti-TB (diagnostic şi tratament corespunzător care necesită laboratoare modernizate, accesul la medicamente de bună calitate şi mobilizarea tuturor resurselor); diagnosticarea corectă şi tratarea tuturor persoanelor care suferă de MDR TB (până în 2015); testarea HIV a tuturor pacienţilor TB şi controlul TB al persoanelor seropozitive cu asigurarea tratamentului preventiv anti-TB al celor infectaţi HIV, până în 2015 numărul persoanelor care mor din cauza TB/HIV trebuind să fie redus la jumătate. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.

 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe