Newsflash
Cultură

Schimbările care împiedică schimbarea

de Monica GEORGESCU - iun. 16 2017
Schimbările care împiedică schimbarea
     Nivelul resurselor alocate sănătății reflectă percepția societății românești față de sănătate, declară prof. dr. Cristian Vlădescu într-un articol publicat în primul număr al revistei Ro Health Review – Strategies, Economics & More, din martie 2017. România, ca stat membru UE, ar trebui să aloce minimum 8% din PIB către sănătate. Însă dincolo de resursele financiare deficitare, România se confruntă cu probleme importante și la capitolul resurse umane. Țara noastră nu are încă o strategie de resurse umane în sănătate, de o planificare coerentă în ceea ce privește pregătirea și retenția cadrelor medicale, precum și de predictibilitate în promovarea profesională și dezvoltarea carierei, explică în continuare acesta.
     Toate aceste schimbări au nevoie de timp și nu țin de voința sau puterea unui singur ministru al sănătății. 26 de miniștri s-au schimbat în sănătate în cei 27 de ani scurși de la Revoluție. Succesiunea frecventă a miniștrilor descrie un cadru perfect în care schimbările au împiedicat schimbarea. Schimbarea cea mare, de care sistemul de sănătate avea și are, în continuare, nevoie. Prof. dr. Cristian Vlădescu consideră că soluția este elaborarea unei Strategii naționale în sănătate, asumată politic și independentă de modificările din conducerea ministerului. Primul număr al revistei Ro Health Review propune o radiografie a sistemului de sănătate românesc, văzut prin ochii celor care au fost la un moment dat la cârma acestuia. Problemele identificate de aceștia se suprapun aproape în totalitate: cadrul instabil și impredictibil, finanțarea deficitară, management ineficient, probleme cu infrastructura medicală.
     În aprilie 2006 a intrat în vigoare Legea nr. 95 privind sistemul medical – ne amintește conf. dr. Corneliu-Florin Buicu, președinte al Comisiei pentru sănătate și familie. De atunci și până în prezent, aceasta a suferit peste 1.300 de modificări. Încercările reale de reformă se împiedică astfel de lipsa de predictibilitate a sistemului, crucială în stabilirea unei politici în sănătate. Pentru a începe o reformă reală, este nevoie de o nouă lege a sănătății, de un cadru legislativ bine pus la punct, funcțional, bazat pe un consens între toți factorii implicați, astfel încât să se poată asigura continuitatea și coerența în implementarea măsurilor proiectate – afirmă acesta.
    România are nevoie, fără îndoială, de o strategie în domeniul sănătății, care să susțină o reformă majoră a sistemului, însă această strategie ar trebui integrată într-un cadru mai extins, consideră prof. dr. Daniela Bartoș, fost ministru al sănătății în perioada decembrie 2000 – iunie 2003. Tot ce se întâmplă în mediul social are proiecție în sănătate, de la alimentația necorespunzătoare la prevalența hipertensiunii sau diabetului în rândul populației. Toate aceste aspecte trebuie luate în considerare atunci când se pregătește o strategie pe termen lung în sănătate. Ministerul Muncii și consiliile locale ar trebui să fie implicate în procesul de elaborare al reformei în domeniul sănătății.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe