Newsflash
Cultură

Scriitorul-medic François Emmanuel

de - iul. 24 2009
Scriitorul-medic François Emmanuel

În rubrica de faţă ne vom opri asupra scriitorului belgian cu formaţie de medic Fran çois Emmanuel, ale cărui scrieri traduse în foarte multe limbi (de exemplu, romanul La Question Humaine a fost tradus în 12!) l-au făcut cunoscut în lume printre autorii contemporani de primă dimensiune. (...)

     În rubrica de faţă ne vom opri asupra scriitorului belgian cu formaţie de medic Fran çois Emmanuel, ale cărui scrieri traduse în foarte multe limbi (de exemplu, romanul La Question Humaine a fost tradus în 12!) l-au făcut cunoscut în lume printre autorii contemporani de primă dimensiune.
     S-a născut la Fleurus (Belgia), în 1952 şi după studiile medicale s-a apropiat de literatură, mai întâi de poezie, apoi de teatru (adaptare şi regie). La 32 de ani, îi apare romanul Femmes Prodiges (Femei Miracol), moment de la care se îndreaptă către scriitura romanescă. Urmează Retour à Satyah (1989), Grain de peau (nuvele, 1992), Taffetas noir (în acelaşi an), La Nuit d’obsidienne (1992), La Partie d’echecs indiens (1994), Le Tueur Mélancolique (1995), Le LeÎon de chant (1996). Ultimele două romane au cunoscut un mare succes – Problema umană, amintită la început, şi Patima Savinsen pentru care a primit Premiul Rossel. Acesta din urmă, tradus şi la noi şi apărut recent (Ed. Libra), a fost prefaţat de criticul literar Monique Verdussen, care afirmă: „François Emmanuel a scris cel mai frumos dintre romanele sale, unul dintre cele în care te surprinzi câteodată că-ţi frânezi lectura, atât de mult doreşti ca ea să se prelungească puţin. Atât de mult doreşti să nu fii confruntat prea repede cu sfârşitul… François Emmanuel ne face să intrăm în acest moment pur al dragostei care pulverizează distanţele şi interdicţiile“.  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe