…La două probleme majore de sănătate: infecţia HIV/SIDA şi rezistenţa bacteriană la antibiotice. Teme de studiu şi reflecţie, abordate în nr. 3/2010 al revistei INFECŢIO.RO. La rubrica Studii clinice, Mariana Mărdărescu şi colectiv situează Infecţia HIV pediatrică şi prevenirea transmiterii materno-fetale în România între ideal–posibil–real. Autorii au urmărit clinic şi biologic, până la împlinirea vârstei de 18 luni, evoluţia a 310 copii expuşi perinatal infecţiei HIV, în perioada 2000–2010, în funcţie de anumiţi factori de risc. (...) "> SE CAUTĂ SOLUŢII - Viața Medicală
Newsflash
Cultură

SE CAUTĂ SOLUŢII

de Dr. M. D. - ian. 21 2011
SE CAUTĂ SOLUŢII

   …La două probleme majore de sănătate: infecţia HIV/SIDA şi rezistenţa bacteriană la antibiotice. Teme de studiu şi reflecţie, abordate în nr. 3/2010 al revistei INFECŢIO.RO. La rubrica Studii clinice, Mariana Mărdărescu şi colectiv situează Infecţia HIV pediatrică şi prevenirea transmiterii materno-fetale în România între ideal–posibil–real. Autorii au urmărit clinic şi biologic, până la împlinirea vârstei de 18 luni, evoluţia a 310 copii expuşi perinatal infecţiei HIV, în perioada 2000–2010, în funcţie de anumiţi factori de risc. (...)

   …La două probleme majore de sănătate: infecţia HIV/SIDA şi rezistenţa bacteriană la antibiotice. Teme de studiu şi reflecţie, abordate în nr. 3/2010 al revistei INFECŢIO.RO. La rubrica Studii clinice, Mariana Mărdărescu şi colectiv situează Infecţia HIV pediatrică şi prevenirea transmiterii materno-fetale în România între ideal–posibil–real. Autorii au urmărit clinic şi biologic, până la împlinirea vârstei de 18 luni, evoluţia a 310 copii expuşi perinatal infecţiei HIV, în perioada 2000–2010, în funcţie de anumiţi factori de risc. La sfârşitul perioadei de supraveghere, 19% din copii au fost pozitivi (comparativ cu 45%, în 2005). Cauzele sunt, pe de o parte, depistarea tardivă a infecţiei HIV la mamă, lipsa terapiei ARV/ profilaxiei, naşterea pe cale naturală, iar pe de altă parte, alăptarea copilului şi lipsa profilaxiei. Concluzia – reducerea transmiterii materno-fetale a infecţiei HIV este un proces complex care implică eforturile conjugate ale mai multor factori. Aceasta nu se poate realiza decât prin conlucrarea specialităţilor, în echipă multidisciplinară. Rezultatele unui studiu de supraveghere a rezistenţei la antibiotice în câteva spitale de Boli infecţioase – studiul MAR-T sunt prezentate de Gabriel Adrian Popescu şi colab. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe