Newsflash
Cultură

Se lansează romanul grafic „Bully - o poveste despre speranţă”

de Florentina Ionescu - mar. 22 2023
Se lansează romanul grafic „Bully - o poveste despre speranţă”

Muzeul Municipiului București invită publicul să participe la evenimentul prilejuit de lansarea romanului grafic „Bully - o poveste despre speranță”.

Lansarea romanului grafic va avea loc vineri, 24 martie 2023, ora 17:00, la Grand Hotel Continental (Calea Victoriei 56, Sala Perrascu).

„Bully - o poveste despre speranță” este un roman grafic, ilustrat mai atipic ca o succesiune de „capturi de ecran” și este scris la persoana întâi sub forma unei confesiuni sau ca un monolog adresat victimelor bullyingului, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

coperta bully

Proiectul a apărut în urmă cu 10 ani din dorința de a întinde o mână de ajutor tinerilor și copiilor ce suferă de pe urma acestui tip de agresiune din școli - bullying. Până la apariția acestei ediții tipărite cartea a existat exclusiv în format virtual, pe diferite platforme artistice on-line, unde a reușit să ofere speranță și ajutor multor tineri care au citit-o.

Alături de Elena Ciolacu, autoarea textului și a ilustrațiilor din volum, vor lua cuvântul dr. Octavian Buda, medic, antropolog și istoric al medicinei și dr. Adrian Majuru, istoric, antropolog, manager al Muzeului Municipiului București.

„Această carte a apărut mai întâi în mediul online în limba engleză ca urmare a unei teme de la facultate. Am publicat-o pe platforma Deviantart în format interactiv Flash, care îți permitea să dai click pe un buton pentru a răsfoi paginile. La scurt timp după aceea, după ce a fost evidențiată pe platformă, am primit numeroase mesaje de la adolescenți din întreaga lume care îmi mulțumeau că am creat această poveste și îmi spuneau cât de mult i-a ajutat. Îmi doresc ca și ediția tipărită acum în limba română să se bucure de succes. Romanul a reprezentat un punct de cotitură în activitatea mea artistică deoarece, prin impactul pe care l-a avut asupra celor care l-au citit, mi-a arătat ce binecuvântare este să fii artist și să poți crea, dar și câtă responsabilitate avem noi, creatorii. După ce am creat Bully - o poveste despre speranță am început sa fiu mult mai preocupată de mesajul lucrărilor mele, de ceea ce aduc în lume prin intermediul lor”, a declarat Elena Ciolacu.

Două premii câștigate în Marea Britanie

Realizator de romane grafice și de filme de animație, Elena Ciolacu este absolventă a Colegiului „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea (2004-2008). A făcut studii în design grafic la Universitatea de Vest Timișoara (2008-2010).

Are licență în Ilustrație și Animație la School of Art and Design, Coventry University, Marea Britanie (2010-2013) și master în Animație la UNATC (2016-2018). A fost nominalizată în 2018 la Premiile Gopo, categoria „Tinere speranțe”, și la Premiile UCIN (Uniunea Cineaștilor din România) pentru proiectele de scurtmetraj de animație.

„Bully - o poveste despre speranță” a câștigat două premii în Marea Britanie: premiul I la concursul Creative Conscience Awards, categoria Ilustrație și Animație și premiul „Alegerea curatorului” oferit de Tricia Jones (fondatoarea revistei britanice i-D) la festivalul internațional NOISE.

Intrarea la eveniment este liberă, cu înscriere prealabilă prin email la adresa relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe