Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  LIFESTYLE  »  Cultură

Se redeschid porţile la Teatrul Odeon

Viața Medicală
Candid STOICA vineri, 26 februarie 2021

Rupând teama de pandemie, dar respectând măsurile de siguranţă, Teatrul Odeon și-a redeschis stagiunea după o pauză de aproape un an cu spectacolul Cui i-e frică de Virginia Woolf?, de Edward Albee, piesă catalogată de critici drept emblematică pentru teatrul modern.

Cui i-e frica de Virginia Woolf Sursa: site teatrul Odeon
Sursa: http://www.teatrul- odeon.ro/

Acţiunea piesei, plasată într-un campus al unei mici universităţi americane, înregistrează degradarea brutală a relaţiei unui cuplu de vârstă mijlocie, Martha și George. După ani de reproșuri sălbatice, cei doi au ajuns în pragul violenţelor fizice, și deși ţin unul la altul, se ceartă îngrozitor. Aflăm treptat că George, profesor de istorie, alunecă zi de zi spre ratare, pentru că nu are abilitatea de a se afirma și în copilărie își omorâse din greșeală mama și tatăl, iar de câţiva ani este silit să suporte infidelităţile soţiei sale.

Piesa foarte grea, deosebit de dură, cu multe implicaţii psihologice și emoţionale, extrem de lungă, cu un exces de text, a facilitat de-a lungul anilor excelente spectacole și interpretări actoricești la mai toate teatrele de pe Mapamond. Alexandru Mâzgăreanu, regizorul actualului spectacol de la Teatrul Odeon, a reușit să realizeze cu o echipă de actori pasionaţi de teatru, extrem de motivaţi, în ciuda condiţiilor vitrege, un admirabil spectacol tensionat, inteligibil, care ţine spectatorul încordat de-a lungul celor trei acte.

Carmen Tănase, deși ușor trecută de vârsta Marthei, reușește marea performanţă a vieţii ei, întruchipând un personaj extrem de dificil și de complex. Adrian Titieni, după o intensă activitate filmică, teatrală și didactică (a fost rector la UNATC) se găsește și el actualmente în faţa unui rol important al carierei sale și izbutește să ne înfăţișeze o imagine credibilă a unui profesor aflat sub tutela unei soţii autoritare, extrem de puternică, care îl domină agresiv continuu. Ioana Mărcoiu (Honey) și Silvian Vâlcu (Nick) îi secondează cu talent și cu deosebit simţ al observaţiei pe cei doi protagoniști, fiecare cu caracterul specific al personajului.

Decorul Andradei Chiriac se prezintă cât se poate de corect și potrivit cerinţelor textului, fără a fi extravagant, costumele semnate de Alexandra Mâzgăreanu sunt adecvate personajelor, iar muzica lui Alexandru Suciu este sugestivă, având calitatea de a nu deranja prin sonorităţi prea ample. „Vor urma și celelalte teatre exemplul Teatrului Odeon sau vor continua cu comodele spectacole online?” este întrebarea pe care neapărat o pui la finalul spectacolului.

Etichete: Odeon Virginia Woolf

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.